Το γράμμα του μικρού Αλέξη στον Άγιο Βασίλη που συγκίνησε το διαδίκτυο

Το γράμμα του μικρού Αλέξη στον Άγιο Βασίλη που συγκίνησε το διαδίκτυο

Η αλήθεια της διπλανής (μας) πόρτας μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού

Το Φωτεινό Αστέρι έδωσε στη δημοσιότητα μέσα από την επίσημη σελίδα του στο Facebook το γράμμα ενός μικρού παιδιού προς τον Άγιο Βασίλη που συγκίνησε και κινητοποίησε τους Έλληνες χρήστες.

Ο μικρός Αλέξης που πηγαίνει στην Δ' Δημοτικού, γράφει χαρακτηριστικά:

"Ημουν καλό παιδί. Θέλω να μου φέρεις για φέτος πολύ φαγητό για να μην κλαίει η μαμά μου, δεν έχει δουλειά. Και αν θέλεις να μου φέρεις ένα δώρο για τον άρρωστο αδερφό μου". Πολλοί χρήστες έσπευσαν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για βοήθεια στα σχόλια, ενώ άλλοι -πολύ εύστοχα- παρατήρησαν πως οι "μικροί Αλέξηδες" είναι πολλοί, ζουν στη διπλανή μας πόρτα και δεν πρέπει να τους θυμόμαστε μόνο τις ημέρες των εορτών.

Το Φωτεινό Αστέρι είναι Εθελοντική Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που έχει στόχο την υποστήριξη άπορων οικογενειών με παιδιά έως 16 ετών. Η δράση του ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με ενεργή εθελοντική παρουσία στην πόλη της Πάτρας και της Αθήνας, που θέλησαν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο ανθρώπων και υπηρεσιών προς υποστήριξη των βιοτικών αναγκών των παιδιών των οποίων οι οικογένεις βρίσκονται σε δυσκολία. Το Φωτεινό Αστέρι παρέχει και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης με στόχο την ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και συλλέγει: τρόφιμα, γάλα, είδη παντοπωλείου, είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, παιχνίδια, σχολικά είδη, ρούχα κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

SHARE:

24Media Network