Το μήνυμα της Μενδώνη για τον θάνατο της Σοφίας Κοκοσαλάκη

Λίνα Μενδώνη
Λίνα Μενδώνη EUROKINISSI

"Είναι εξαιρετικά λυπηρό όταν φεύγει από τη ζωή ένας νέος άνθρωπος, μια γυναίκα δυναμική", ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός Πολιτισμού.

Έφυγε από τη ζωή σήμερα η Σοφία Κοκοσαλάκη, σε ηλικία 47 ετών, ύστερα από μάχη δύο μηνών με τον καρκίνο, σκορπίζοντας θλίψη στο πανελλήνιο.

Η υπουργός Πολιτισμού στο μήνυμά της ανέφερε ότι "η Σοφία Κοκοσαλάκη, εμπνεύστηκε από την Κρήτη που λάτρευε, από τον ενδυματολογικό θησαυρό της αρχαιοελληνικής και λαϊκής παράδοσης. Μετουσίωσε αυτές τις επιρροές, σε σύγχρονες δημιουργίες, ρούχα με πτυχώσεις και κοσμήματα, ως γλυπτά που δανείστηκαν στοιχεία της αρχαίας μικρογλυπτικής. Η Σοφία κατέκτησε τον κόσμο της μόδας, προβάλλοντας την Ελλάδα και τον διαχρονικό πολιτισμό της".

Αναλυτικά το μήνυμά της:​

"Είναι εξαιρετικά λυπηρό όταν φεύγει από τη ζωή ένας νέος άνθρωπος, ένα δημιουργικό πνεύμα, μια γυναίκα δυναμική, αυτοδημιούργητη, που για μια εικοσαετία πρωταγωνίστησε στον σκληρό και ανταγωνιστικό χώρο της διεθνούς μόδας. Η Σοφία Κοκοσαλάκη, εμπνεύστηκε από την Κρήτη που λάτρευε, από τον ενδυματολογικό θησαυρό της αρχαιοελληνικής και λαϊκής παράδοσης. Μετουσίωσε αυτές τις επιρροές, σε σύγχρονες δημιουργίες, ρούχα με πτυχώσεις και κοσμήματα, ως γλυπτά που δανείστηκαν στοιχεία της αρχαίας μικρογλυπτικής. Η Σοφία κατέκτησε τον κόσμο της μόδας, προβάλλοντας την Ελλάδα και τον διαχρονικό πολιτισμό της. Η συμβολή της, με τον σχεδιασμό των κουστουμιών, στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, υπήρξε καθοριστική για την παγκόσμια απήχησή τους. Το ταλέντο και η ακτινοβολία της Σοφίας Κοκοσαλάκη τίμησαν την ελληνική δημιουργία διεθνώς. Η απουσία της θα είναι αισθητή. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους φίλους της. "

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σοφία Κοκοσαλάκη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σοφία Κοκοσαλάκη: Όταν μάγεψε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών το 2004

Πέθανε η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη

SHARE:

24Media Network