Φρούριο η Αθήνα για την επίσκεψη Μακρόν

Security measures prior to the arrival of the President of the French Republic Emmanuel Makron in Athens, September 7, 2017. /             , 7  2017.
Security measures prior to the arrival of the President of the French Republic Emmanuel Makron in Athens, September 7, 2017. / , 7 2017. ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου

Στη δημοσιότητα δόθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης στην Αθήνα, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του Μπριζίτ Μακρόν, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ αναμένονται στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», σήμερα, Πέμπτη στις 13.00, όπου θα τους υποδεχθεί ο υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Εν συνεχεία, θα αναχωρήσουν για το κέντρο της Αθήνας, προκειμένου στις 13.30 ο Γάλλος Πρόεδρος να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στις 13.45 ο κ. Μακρόν, μετά της συζύγου του Μπριζίτ Μακρόν, θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τους υποδεχθεί ο Έλληνας ομόλογός του κ. Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του Βλασία Παυλοπούλου.

Η επίσημη τελετή υποδοχής, περιλαμβάνει την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδος, την επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος και ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των δυο Αντιπροσωπειών.

Ακολούθως, οι δυο Πρόεδροι συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους θα μεταβούν εντός του Προεδρικού Μεγάρου, όπου θα πραγματοποιηθεί παρασημοφόρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Ε. Μακρόν από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, με το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Σωτήρος. Κατόπιν θα γίνουν δηλώσεις των δυο Προέδρων στον Τύπο και αμέσως μετά κατ΄ιδίαν τους συνάντηση.

Στις 15:30 ο Γάλλος Πρόεδρος και η Γαλλική Αντιπροσωπεία θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τους υποδεχθεί ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και θα ακολουθήσει ιδιαίτερη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο.

Στις 16:15 θα ξεκινήσουν οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών υπό τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και τον Έλληνα Πρωθυπουργό και αμέσως μετά θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου (17:00).

Περί τις 17:45 υπολογίζεται η αναχώρηση του κ. Μακρόν και της συζύγου του από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 19:05 ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του θα μεταβούν στην Πνύκα, όπου τον Γάλλο Πρόεδρο θα προσφωνήσει ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και θα ακολουθήσει αντιφώνηση από τον κ. Εμανουέλ Μακρόν.

Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου και της συζύγου του στην Αθήνα θα κλείσει με το επίσημο δείπνο, που θα παραχωρήσουν προς τιμήν τους, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του στο Προεδρικό Μέγαρο (21.00-23.00).

Την Παρασκευή, το πρόγραμμα ξεκινά στις 10.00 το πρωί, με την πραγματοποίηση συνάντησης εργασίας στρογγυλής τραπέζης επικεφαλής Ελληνικών και Γαλλικής επιχειρήσεων, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Ε. Μακρόν και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Στις 11:45 ο Γάλλος Πρόεδρος συνοδευόμενος από την σύζυγό του, θα επισκεφθούν την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή (Οδός Διδότου 6), όπου θα παρακολουθήσουν παρουσίαση σε μορφή 3D των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο.

Στις 12:00-13:15 θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν της Γαλλικής κοινότητας από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει στις 13:30-14:45 γεύμα του Ε.Μακρόν και της συζύγου του, με Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Στις 14:45-15:15, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Μακρόν θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους Ελληνικών και Γαλλικών ΜΜΕ, ενώ στις 15:15 θα αναχωρήσει μαζί με την σύζυγό του και την συνοδεύουσα αντιπροσωπεία, με αυτοκινητοπομπή, για το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου στις 16.00 έχει προγραμματιστεί η αναχώρησή του από την χώρα μας.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Τα επαυξημένα μέτρα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και ελεύθερων σκοπευτών της ΕΚΑΜ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και κατά μήκος της αυτοκινητοπομπής μέχρι το κέντρο της Αθήνας και έλεγχο από πυροτεχνουργούς των ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) σε όλα τα νευραλγικά σημεία.

Ήδη έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας γύρω από στόχους γαλλικών συμφερόντων, ενώ θα «αποστειρωθεί» το κέντρο κατά την διάρκεια παρουσίας και μετακίνησης Μακρόν στην Πλατεία Συντάγματος, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Γαλλική Πρεσβεία, που είχε γίνει και στόχος χτυπήματος, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στην περιοχή της Ακρόπολης και στο Φάληρο την Παρασκευή.

Ειδικά η περιοχή της Ακρόπολης, αποτελεί και τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο των Αρχών Ασφαλείας, καθώς πρόθεση του Γάλλου Προέδρου είναι να πραγματοποιήσει ομιλία την Πέμπτη στην Πνύκα, λόγω του ισχυρού συμβολισμού της και ύστερα την Παρασκευή στο Ίδρυμα Νιάρχος.

Ο Γάλλος Πρόεδρος προσγειώνεται στο «Ελ. Βενιζέλος» περίπου στη μία το μεσημέρι της Πέμπτης και αναχωρεί στις 3 το απόγευμα της Παρασκευής. Στην Αθήνα θα αναπτυχθούν περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ ο πρώτος του σταθμός αναμένεται να είναι η Πλατεία Συντάγματος για κατάθεση στεφάνου, στη συνέχεια οι συναντήσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου, στην Γαλλική Πρεσβεία, το Γαλλικό Ινστιτούτο και τέλος το απόγευμα ομιλία στον Πνύκα μαζί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και εν συνεχεία θα ακολουθήσει το επίσημο γεύμα και την Παρασκευή η ομιλία Μακρόν στο Ίδρυμα Νιάρχος.

Πρόσθετο πονοκέφαλο για τις Αρχές αποτελεί η πρόθεση της κυρίας Μακρόν πέρα από τις κοινές της εμφανίσεις με τον σύζυγό της να ακολουθήσει και δικό της ξεχωριστό πρόγραμμα επισκέψεων, κάτι που μοιραία θα προκαλέσει διασπορά δυνάμεων και μέτρων ασφαλείας και ειδικά σύμφωνα με πληροφορίες μας η πρόθεσή της να επισκεφτεί το Σούνιο, που αν όντως συμβεί αυτό, είναι εύκολο να αναλογιστεί κανείς το εύρος της διασποράς δυνάμεων που θα χρειαστεί αλλά και την ταλαιπωρία που θα προκληθεί στους δρόμους σε μια τεράστια απόσταση από το κέντρο.

Οι δρόμοι θα δίνονται στην κυκλοφορία, μόνο όταν θα έχει ολοκληρωθεί εντελώς η διέλευση του Γάλλου Προέδρου, ενώ ο πυρήνας ανάπτυξης των μέτρων και η απαγόρευση στάσης-στάθμευσης οχημάτων θα αναπτυχθεί σε όλο το κέντρο της Αθήνας γύρω από την Βασιλίσσης Σοφίας και κατά μήκος της Λ. Συγγρού.

Τα μέτρα που θα ληφθούν μπορεί να μην είναι εντελώς όμοια με αυτά για τον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα, τουλάχιστον σε αριθμούς προσωπικού, αλλά σίγουρα θα τα προσεγγίζουν σε σχεδιασμό, δακτύλιους ασφαλείας και εφαρμογή, ενώ οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους Γάλλους συναδέλφους τους και υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ των Μυστικών Υπηρεσιών των δύο χωρών για συνεχή ανταλλαγή πληροφοριών.

(Φωτογραφία: sooc.photos)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμανουέλ Μακρόν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι 39 επιχειρηματίες 'σταυροφόροι' του Μακρόν

Βαριά επιχειρηματικά ονόματα 'υποδέχονται' τον Μακρόν

'Αποστειρώνεται' η Αθήνα για να υποδεχθεί τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν

SHARE:

24Media Network