Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ έτρεξαν στον 35ο  Μαραθώνιο της Αθήνας

Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ έτρεξαν στον 35ο  Μαραθώνιο της Αθήνας

Με σύνθημα «Τρέχουμε για τον Τουρισμό» το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ έτρεξαν στον 35o Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στη διαδρομή των πέντε  χιλιομέτρων

Οι μεγάλες αθλητικές δραστηριότητες της Ελλάδας, αποτελούν έναν εξαιρετικό πρεσβευτή της χώρας μας διεθνές και με τουριστικό αντίκτυπο. Το Υπουργείο Τουρισμού όχι μόνο παρακολουθεί από κοντά τα δρώμενα, αλλά αναλαμβάνει και πρωτοβουλίες προώθησης του λεγόμενου αθλητικού τουρισμού.

Οσον αφορά τον Μαραθώνιο της Αθήνας, ο ΕΟΤ επί σειρά ετών στηρίζει την κορυφαία διοργάνωση, που προβάλλει και προωθεί παγκοσμίως την Ελλάδα, τον αθλητισμό και τον τουρισμό. Η φετινή διοργάνωση σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών Ελλήνων και ξένων αθλητών αλλά και ρεκόρ υψηλής επισκεψιμότητας στην Αθήνα.

Μάλιστα, τόσο το Υπουργείο όσο και ο ΕΟΤ, συμμετείχαν ενεργά στη φετινή διοργάνωση. Στη διαδρομή των πέντε χιλιομέτρων έτρεξαν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας, η γενική γραμματέας Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης, η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου, καθώς και εργαζόμενοι στο Υπουργείο Τουρισμού και στον ΕΟΤ.

ADVERTISING

Την προσπάθεια στήριξαν και έτρεξαν μαζί τους, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου Μαριέττα Παπαβασιλείου, εκπρόσωποι και επαγγελματίες από το χώρο του τουρισμού, μεταξύ των οποίων οι Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος και Μιχάλης Μαυρόπουλος. Συμμετείχε επίσης ο Παναγιώτης Φασούλας, αθλητές και φίλοι του αθλητισμού και του τουρισμού.  

Η υπουργός Τουρισμού βράβευσε στο Παναθηναϊκό Στάδιο τον πρώτο νικητή του 35ου  Μαραθωνίου των 42.195 μέτρων, τον Κενυάτη δρομέα Σάμουελ Καλαλέι, στον οποίο απένειμε  το μετάλλιο.

Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ έτρεξαν στον 35ο  Μαραθώνιο της Αθήνας

Η Ελενα Κουντουρά, συνεχάρη τους αθλητές, τους εθελοντές και όλους τους συμμετέχοντες που αγωνίστηκαν και χάρισαν στιγμές συγκίνησης καθώς και το ΣΕΓΑΣ για την εξαιρετική διοργάνωση, τονίζοντας παράλληλα τη σημαντική αρωγή του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου και του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη.

Τόνισε δε, ότι ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι μία μεγάλη γιορτή που προάγει τον αθλητισμό και τον τουρισμό και προβάλλει διεθνώς την πατρίδα μας. dbδβd

SHARE:

24Media Network