Τον Οκτώβρη η Ελληνικός Χρυσός "πάει" ΣτΕ

Τον Οκτώβρη η Ελληνικός Χρυσός "πάει" ΣτΕ

Στις αρχές Οκτώβρη θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή για την αναστολή λειτουργίας των μεταλλείων της Χαλκιδικής, την οποία έχει καταθέσει η Ελληνικός Χρυσός και σωματεία εργαζομένων

Στις 2 Οκτωβρίου αναμένεται να συζητηθεί τελικά η κύρια προσφυγή της Ελληνικός Χρυσός στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας των μεταλλείων στη Χαλκιδική.

Ήδη δε κλήθηκαν για την 15η Σεπτεμβρίου σε ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ τα εμπλεκόμενα μέρη, ενώ εννέα επαγγελματικά, πολιτιστικά, κ.λπ. σωματεία της Χαλκιδικής κατέθεσαν σήμερα παρέμβαση υπέρ της υπουργικής απόφασης Σκουρλέτη και της αναστολής λειτουργίας του μεταλλείου.

Η συζήτηση που ορίστηκε για τις αρχές Οκτώβρη αφορά στην προσφυγή της Ελληνικός Χρυσός και τεσσάρων σωματείων εργαζομένων προκειμένου να αρθεί η προσωρινή αναστολή λειτουργίας των μεταλλείων.

Η εταιρία υποστηρίζει πως Η από 19 Αυγούστου 2015 απόφαση του Παν. Σκουρλέτη, με την οποία ανακλήθηκαν οι αποφάσεις έγκρισης των τεχνικών μελετών των μεταλλευτικών  εγκαταστάσεων (Σκουρίες, Ολυμπιάδα, κ.λ.π.) είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Υπενθυμίζεται ότι με την επίμαχη απόφασή του διακόπηκε προσωρινά  η λειτουργία της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, με το επιχείρημα ότι παραβιάστηκαν οι όροι των τεχνικών μελετών και συγκεκριμένα παραβιάστηκε ο όρος που ανέφερε ότι οι προβλεπόμενες δοκιμές των κοιτασμάτων της Ολυμπιάδας και Σκουριών έπρεπε να γίνουν επιτόπου, εντός των εγκαταστάσεων των μεταλλείων, ενώ οι δοκιμές έγιναν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Outotec στην Φινλανδία.

SHARE:

24Media Network