Τον Σεπτέμβριο η δίκη για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens

Τον Σεπτέμβριο η δίκη για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens
Κτίριο της Siemens AP

Ξανά στο εδώλιο θα καθίσουν κατηγορούμενοι στη δίκη για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens, καθώς προσδιορίστηκε το δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό.

Αντιμέτωποι με την κατηγορία ότι ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο μέσα από τη σύμβαση για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ και την εμπλοκή των “μαύρων ταμείων” της Siemens, θα βρεθούν στις 3 Σεπτεμβρίου 2021, οι δεκάδες κατηγορούμενοι της υπόθεσης.

Η ελληνική Δικαιοσύνη προχώρησε στον προσδιορισμό της δίκης σε δεύτερο βαθμό, η οποία θα διεξαχθεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας.

Ήδη πάντως από το πρωτόδικο δικαστήριο έχει τεθεί ζήτημα παραγραφής για ένα μεγάλο μέρος των κατηγοριών, αφού η υπόθεση βρίσκεται εδώ και 15 χρόνια στο “μικροσκόπιο” των αρχών. Άλλωστε, από τους αρχικά 64 κατηγορούμενους, τελικά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απεφάνθη για 54, καθώς οι υπόλοιποι δέκα είχαν φύγει από τη ζωή.

Σε πρώτο βαθμό ύστερα από μία ακροαματική διαδικασία περίπου 2 ετών, καταδικάστηκαν 22 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων τα πρώην στελέχη της Siemens Hellas, Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Πρόδρομος Μαυρίδης και τα πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας, Χάϊνριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαντ Σίκατζεκ για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα