Τόσκας: Βοηθάμε να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα που ξεπερνά τα όρια της χώρας

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, για να καταθέσουν για την υπόθεση Πανούση, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015. 
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, για να καταθέσουν για την υπόθεση Πανούση, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Στο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου όπου φιλοξενούνται προσωρινά μετανάστες βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη

«Ήρθαμε σε αυτό το χώρο που φιλοξενούνται αρκετοί μετανάστες, όπως και στο Ελληνικό, για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την κατάσταση και ο κ. Μουζάλας που έχει την κύρια ευθύνη, ως υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και εμείς που έχουμε την ευθύνη της φύλαξης. O καθένας βοηθάει όσο μπορεί τώρα εδώ». Αυτά τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στους χώρους φιλοξενίας μεταναστών στις εγκαταστάσεις του κλειστού γηπέδου ταε κβο ντο, στο Παλαιό Φάληρο.

«Δεν έχουμε στεγανά και γραμμές απαγορευτικές», πρόσθεσε ο κ. Τόσκας. «Βοηθάμε προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα που ξεπερνάει όπως καταλαβαίνετε και τα όρια της χώρας μας και τα όρια τα ευρωπαϊκά. Καλείται πλέον η Ευρώπη και καλείται όλος ο κόσμος να το αντιμετωπίσει και με βάση τις ανθρωπιστικές αξίες, τις ευρωπαϊκές, αλλά και με βάση το ρεαλισμό. Γιατί εδώ, δεν μπορεί να δεχόμαστε μια συνεχή ροή που δεν την αντέχει η χώρα μας και δεν την αντέχει ούτε η οικονομία μας. Kαι το ίδιο ισχύει βέβαια και για τις υπόλοιπες χώρες».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επιστολή των κ.κ.Τόσκα και Μουζάλα προς τον κ.Αβραμόπουλο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε: «Στείλαμε μία επιστολή, που έχει βγει στη δημοσιότητα, μαζί με τον κ. Μουζάλα. Του λέμε τα προβλήματα που έχουν σχέση με τις μεταναστευτικές ροές, του λέμε ότι πρέπει να γίνουν επιστροφές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως προβλέπεται, προκειμένου να διαφυλαχθεί ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούμε να υποστηρίξουμε στα ανεκτά επίπεδα. Γιατί κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να κάνουν αυτό που τους αναλογεί, σε ό,τι αφορά τις επιστροφές. Κύρια, λοιπόν, αφορούσε το θέμα των επιστροφών. Δεν αφορούσε θέματα Σένγκεν».

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μεταναστευτικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τεταμένη η κατάσταση σε Τάε Κβον Ντο και Ελληνικό-Μαροκινός απείλησε να αυτοκτονήσει

Πόλεμος περιφέρειας – δήμων και στη μέση οι πρόσφυγες. Τι λένε οι δήμαρχοι στο NEWS 247

SHARE:

24Media Network