Τουριστική «έκρηξη» αναμένεται το 2018 στα Ιόνια Νησιά

Corfu island, Greece on May 20, 2017. / , 20  2017.
Corfu island, Greece on May 20, 2017. / , 20 2017. KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Η μεγάλη τουριστική αύξηση το 2017 στα νησιά του Ιουνίου, φαίνεται ότι δεν θα μείνει χωρίς συνέχεια

Μολονότι δεν έχει «κλείσει» ακόμα η σεζόν, εντούτοις ο προγραμματισμός των αεροπορικών εταιρειών για το 2018 δείχνει ότι η νέα χρονιά θα είναι πιο επιτυχημένη.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Σπύρος Γαλιατσάτο «μετά την ήδη και από καιρού πριν, εκδηλωθείσα ζήτηση εκ μέρους των Tour Operatos, Τουριστικών Γραφείων, αλλά και εκ μέρους μεμονωμένης πελατείας, έρχεται το επιστέγασμα της προεξοφλούμενης ακόμη καλύτερης τουριστικής χρονιάς το 2018, που είναι η δρομολόγηση νέων (πρόσθετων) πτήσεων».

Πράγματι, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Ryanair για 4 νέες πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, δύο προς Κέρκυρα και δύο προς Κεφαλονιά, καθώς και της British Airways από Heathrow προς Κεφαλονιά,ανακοινώθηκαν επίσης:

- O Tour Operator «Apollo» θα ξεκινήσει νέες πτήσεις από δύο πόλεις της Σουηδίας και συγκεκριμένα από την πόλη Σκελεφτέα προς τη Ζάκυνθο και από την πόλη Βίσμπυ προς το Άκτιο.

- Η αεροπορική εταιρεία Germania θα πετά προς Κέρκυρα από το αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου από 1/3 - 30/10 /2018 (κάθε Τρίτη) και από Νυρεμβέργη από 05/05-27/10 (κάθε Πέμπτη).

- Η Germania, θα πραγματοποιεί νέες πτήσεις προς Ζάκυνθο από το Ντύσελντορφ από 03/05 - 25/10/2018 (κάθε Πέμπτη) και από Ζυρίχη το ίδιο διάστημα και την ίδια μέρα.

- Η εταιρεία Eurowings (αερομεταφορέας χαμηλού κόστους της Loufthansa) ανακοίνωσε 4 νέες πτήσεις την εβδομάδα προς Κέρκυρα, δύο από το Αμβούργο και δύο από το Ανόβερο, από 05/05 - 27/10 (κάθε Τρίτη και Σάββατο), ενώ  θα διατηρήσει τις πτήσεις από Κολωνία/Βόννη, την Δρέσδη, τη Στουτγάρδη και το Μόναχο.

Επίσης η ίδια εταιρεία προσθέτει πτήση από Στουτγάρδη προς Ζάκυνθο.

- Ο (μεγαλύτερος) Tour Operator, ο γερμανικός TUI, προσθέτει δύο πτήσεις την εβδομάδα προς Κέρκυρα, από τη Λειψία, μέσω του αερομεταφορέα Smal Planet Germany

Το επόμενο διάστημα αναμένονται και άλλες ανακοινώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα αυτών των πτήσεων, προέρχονται από τη γερμανική αγορά, γεγονός που οφείλεται στη συνεργασία της Περιφέρειας με εξειδικευμένα γραφεία Δημοσίων Σχέσεων στην  χώρα αυτή από τριετίας, με πληθώρα δημοσιογραφικών αποστολών στα νησιά και πολλές δημοσιεύσεις.

SHARE: