Τραγωδία στα Τέμπη: Μάχη για να κρατηθούν στη ζωή τραυματίες – Συνεχίζεται η αναγνώριση των θυμάτων

Τραγωδία στα Τέμπη: Μάχη για να κρατηθούν στη ζωή τραυματίες – Συνεχίζεται η αναγνώριση των θυμάτων
Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/ MOTIONTEAM/EUROKINISSI

Γιατροί στα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να κρατήσουν στη ζωή τους τραυματίες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Συγγενείς των θυμάτων λαμβάνουν ψυχολογική υποστήριξη ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων.

Μάχη δίνουν οι γιατροί στα νοσοκομεία της Λάρισας, για να κρατήσουν στην ζωή 6 νέους ανθρώπους που διακομίστηκαν σε κρίσιμη κατάσταση, μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου.

Περισσότεροι από 50 είναι οι ελαφρύτερα τραυματισμένοι, που δέχονται την φροντίδα του ιατρικού προσωπικού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δύο ακόμα νεαρά άτομα δίνουν μάχη για την ζωή τους στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ενώ τέσσερις ακόμη άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Έξι καταγματίες που επίσης βρίσκονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, βρίσκονται στα χειρουργεία και είναι σε εξέλιξη η αποκατάστασή τους, ενώ φροντίδα λαμβάνουν και οι υπόλοιποι τραυματίες. Συγγενείς των θυμάτων, λαμβάνουν ψυχολογική υποστήριξη από ειδικευμένο προσωπικό που βρίσκεται στα δύο νοσοκομεία.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, έθεσε σε ετοιμότητα τους ιδιώτες γιατρούς πέντε ειδικοτήτων, ώστε να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά των τραυματιών που έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Γιαννακόπουλος είπε πως 40 σοροί έχουν ήδη μεταφερθεί στα νοσοκομεία της πόλης και εξέφρασε την πρόβλεψη ότι ο αριθμός τους θα αυτξηθεί, καθώς συνεχίζεται η έρευνα στο δεύτερο και τρίτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Συγκλονισμένος και με τρεμάμενη φωνή εμφανίστηκε ένας πατέρας, έξω από το γενικό νοσοκομείο Λάρισας, κρατώντας στα χέρια του τις φωτογραφίες της αγνοούμενης φίλης του γιου του, η οποία επέβαινε σε βαγόνι της φονικής σύγκρουσης τρένων. Ο πατέρας κάνει έκκληση: “Όποιος ήταν μαζί της και έχει νέα να ενημερώσει τις Αρχές”.

Παράλληλα ανείπωτος είναι ο θρήνος που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας καθώς στο τρένο επέβαιναν πολλοί φοιτητές που ταξίδευαν προς τις πόλεις όπου φοιτούσαν.

Όπως έγινε γνωστό, τουλάχιστον δύο Καρδιτσιώτες βρίσκονται στη λίστα των αγνοούμενων επιβατών, ενώ δυο ακόμα Καρδιτσιώτισσες τραυματίστηκαν. Η μία νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ενώ η δεύτερη νεαρής ηλικίας νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

Στο τρένο επέβαιναν και άτομα απο τα Τρίκαλα. Σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται λόγος για 5 νεκρές φοιτήτριες από την Καλαμπάκα εκ των οποίων δύο 20χρονες δίδυμες κοπέλες.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας συνεχίζεται παρουσία αξιωματικών και ειδικών ψυχολόγων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δείτε εδώ αναλυτικά τη λίστα των τραυματιών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος

Οι τελειόφοιτοι της Ιατρικής Λάρισας στη διάθεση των νοσοκομείων

Ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Λάρισας εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη και ανακοίνωσε πως οι τελειόφοιτοι φοιτητές τίθενται στη διάθεση των δύο νοσοκομείων της πόλης.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

“Οι σκέψεις και η αγωνία μας βρίσκονται στους τραυματίες, σε όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, άδικα. Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας, να μην κρυφτεί ή συγκαλυφθεί τίποτε.

Ως φοιτητές ιατρικής το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι οι τελειόφοιτοι φοιτητές να τεθούμε στη διάθεση των 2 νοσοκομείων της πόλης μας, για να βοηθήσουμε στην περίθαλψη των τραυματιών, με τις υποδείξεις των νοσοκομειακών υπευθύνων.

Καλούμε κάθε φοιτητή να συμμετέχει στις έκτακτες αιμοδοσίες των νοσοκομείων.

ΓΝΛ Τμήμα αιμοδοσίας 09:00-13:00 και 18:00-20:00

ΠΓΝΛ Τμήμα αιμοδοσίας 09:00-18:30″.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα