Τραγωδία στη Δράμα: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας στο Φαλακρό – Τους χτύπησε κεραυνός

Τραγωδία στη Δράμα: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας στο Φαλακρό – Τους χτύπησε κεραυνός
Άνδρες της ΕΜΑΚ (φωτογραφία αρχείου) INTIME

Θύματα της κακοκαιρίας φαίνεται πως έπεσαν αθλητές που συμμετείχαν σε ορεινό αγώνα δρόμου αντοχής, που διοργανώθηκε στο όρος Φαλακρό της Δράμας. Ένας 55χρονος αθλητής από την Καβάλα νεκρός και ένας 56χρονος αθλητής από Θεσσαλονίκη βαριά τραυματίας.

Τραγική εξέλιξη είχε η διοργάνωση ενός ορεινού αγώνα δρόμου αντοχής στην περιοχή Πύργοι του όρους Φαλακρού της Δράμας στον οποίο συμμετείχαν 50-55 αθλητές από διάφορες περιοχές.

Ένας νεκρός και ένας βαριά τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή, κάτι που προκαλεί και σοβαρά ερωτηματικά για τους διοργανωτές εάν και κατά πόσο είχαν φροντίσει να ενημερωθούν για τις καιρικές μεταβολές.

Οι δύο άτυχοι αθλητές παρελήφθησαν από ελικόπτερο και μεταφέρονται στο αεροδρόμιο Χρυσούπολης Καβάλας για να τους παραλάβουν ασθενοφόρα και να τους μεταφέρουν σε νοσοκομείο.

Το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα που θα κατέληγε στο χιονοδρομικό κέντρο διεξαγόταν τις νυχτερινές ώρες και σε ένα φαράγγι πριν τον τερματισμό τα ξημερώματα, ξέσπασε σφοδρή καταιγίδα με μεγάλους όγκους νερού και έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Ένας κεραυνός φαίνεται πως χτύπησε στο σημείο που έτρεχαν οι αθλητές, με αποτέλεσμα ένας 55χρονος αθλητής από την Καβάλα να πέσει νεκρός και ένας 56χρονος αθλητής από Θεσσαλονίκη να καταλήξει βαριά τραυματίας.

Μαζί τους εγκλωβίστηκε στο φαράγγι και ένας τρίτος αθλητής, ο οποίος κάλεσε από το κινητό του το «112» και ενημέρωσε για την κατάστασή τους, καλώντας σε βοήθεια, καθώς το φαράγγι συν τοις άλλοις κατέβαζε μεγάλους όγκους νερού. Ο ίδιος που είναι καλά στην υγεία του, κατάφερε μόνος του να απομακρυνθεί, ενώ στο σημείο στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης από την Πυροσβεστική.

Άντρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν τους δύο άντρες το πρωί και στο σημείο αναμένεται ένα ελικόπτερο Super Puma του ΕΚΣΕΔ για να παραλάβει τον βαριά τραυματία και τον νεκρό, καθώς είναι αδύνατη η μεταφορά τους με άλλον τρόπο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα