Τραγωδία στη Λέρο: Στους 4 οι νεκροί από το ναυάγιο – Ανάμεσά τους 3 παιδιά

Τραγωδία στη Λέρο: Στους 4 οι νεκροί από το ναυάγιο – Ανάμεσά τους 3 παιδιά
Έπιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού ανοιχτά της Λέρου ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ/EUROKINISSI

Τρία παιδιά ηλικίας περίπου 5 ετών κατέληξαν στο νοσοκομείο της Λέρου, ανεβάζοντας των αριθμό των θυμάτων από το ναυάγιο προσφύγων ανοιχτά του νησιού στους τέσσερις.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Λιμενικού, ο αριθμός των θυμάτων από το ναυάγιο προσφύγων ανοιχτά της Λέρου ανήλθε στους 4, καθώς τα τρία παιδιά που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του νησιού, κατέληξαν.

Πρόκειται για 2 αγόρια και 1 κορίτσι περίπου πέντε ετών και μία γυναίκα περίπου 20 ετών. Ο αριθμός των διασωθέντων μεταναστών του ναυαγίου ανέρχεται σε 39 άτομα.

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου βρίσκονται 17 άνδρες και 17 γυναίκες ενώ 3 παιδιά και 2 ενήλικες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες είναι αφρικανικής καταγωγής και φέρεται να ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τα τουρκικά παράλια.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πόσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο η οποία βυθίστηκε, ενώ οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται από τρία πλωτά του λιμενικού και ελικόπτερο super puma

Ιδιώτης ενημέρωσε τις Αρχές

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο συναγερμός σήμανε όταν ένας ιδιώτης ενημέρωσε τις Αρχές για ύπαρξη σορού στη θάλασσα.

Άμεσα στήθηκε επιχείρηση, υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στην οποία συμμετέχουν τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα ελικόπτερο Super Puma.

Έρευνες πραγματοποιούνται και από ξηράς με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, ενώ στο σημείο επικρατεί κακοκαιρία με ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ, χαμηλή ορατότητα και συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα