Τραγωδία στη Λέρο: Στους 5 οι νεκροί από το ναυάγιο προσφύγων – Κατέληξε ένα ακόμα παιδί

Τραγωδία στη Λέρο: Στους 5 οι νεκροί από το ναυάγιο προσφύγων – Κατέληξε ένα ακόμα παιδί
Πρόσφυγες (φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Emilio Morenatti, File

Στους 5 ανήλθαν οι νεκροί από το ναυάγιο προσφύγων που σημειώθηκε ανοιχτά της Λέρου την Κυριακή (5/2), καθώς κατέληξε ένα αγοράκι 5 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του νησιού.

Ακόμα ένα παιδί κατέληξε από τα 7 συνολικά που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λέρου και είχαν διασωθεί από το ναυάγιο προσφύγων, που σημειώθηκε στα νοτιοανατολικά του νησιού, την Κυριακή (5/2).

Πρόκειται για 3 αγόρια και 1 κορίτσι ηλικίας περίπου 5 ετών, ενώ νωρίς το πρωί είχε ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή η σορός μίας γυναίκας περίπου 20 ετών.

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου βρίσκονται και φιλοξενούνται 17 άνδρες και 17 γυναίκες ενώ τρία ακόμα παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Κατά δήλωσή των διασωθέντων προσφύγων η λέμβος είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και βρέθηκε ημιβυθισμένη σε βραχώδη ακτή της Λέρου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πόσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο η οποία βυθίστηκε, ενώ οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται από τρία πλωτά του λιμενικού και ελικόπτερο super puma

Ιδιώτης ενημέρωσε τις Αρχές

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο συναγερμός σήμανε όταν ένας ιδιώτης ενημέρωσε τις Αρχές για ύπαρξη σορού στη θάλασσα.

Άμεσα στήθηκε επιχείρηση, υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στην οποία συμμετέχουν τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα ελικόπτερο Super Puma.

Έρευνες πραγματοποιούνται και από ξηράς με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, ενώ στο σημείο επικρατεί κακοκαιρία με ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ, χαμηλή ορατότητα και συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα