Τραγωδία στην Ερέτρια: “Από καλώδιο που κόπηκε προκλήθηκε το δυστύχημα”

Τραγωδία στην Ερέτρια: “Από καλώδιο που κόπηκε προκλήθηκε το δυστύχημα”
Δυστύχημα με εργαζόμενους της ΔΕΗ (Φωτογραφία Αρχείου) eurokinissi

Από φθορά στο σύστημα τάνυσης κατά τη διάρκεια των διεργασιών στο Γυμνό Ευβοίας προκλήθηκε το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή τριών εργαζομένων και τραυμάτισε ακόμη έναν, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Υπεύθυνοι του ΔΕΔΔΗΕ στο σημείο.

Φθορά στο σύστημα τάνυσης και επαφή με ηλεκτροφόρα σύρματα φέρεται να προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα το μεσημέρι της Πέμπτης στο Γυμνό Ευβοίας, με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών εργαζομένων και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη από συνεργείο εργολάβου που εκτελούσε εργασίες για τον ΔΕΔΔΗΕ.

Ο πρόεδρος του ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης μετέφερε τις πρώτες πληροφορίες στο NEWS 24/7 που εκτιμούν τα αίτια του δυστυχήματος, εξηγώντας: “Οι πρώτες πληροφορίες είναι ότι κατά την τάνυση του καλωδίου, του κόπηκε το σύστημα της τάνυσης, ίσως το παλάγκο, ή μπορεί να μην άντεξε το καλώδιο, έκανε μία ταλάντωση και ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα σύρματα με αποτέλεσμα να μεταφέρει το ρεύμα της μέσης τάσης στους άτυχους εργαζόμενους εκεί”, λέει αρχικά ο κ. Αδαμίδης για να επισημάνει:

“Στο σημείο που δούλευαν δεν υπήρχε τάση. Πρέπει να έκαναν συντήρηση γραμμής. Δεν ξέρουμε ακριβώς σε ποιο σημείο ήταν και πώς με αυτή την τάνυση του σύρματος ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα σύρματα. Ίσως να ήταν κάποιος υποσταθμός δίπλα. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Αυτό που ξέρουμε πάντως είναι ότι τάνυζαν το σύρμα, το καλώδιο δηλαδή, το οποίο μετά από ταλάντωση κόπηκε. Από τη στιγμή που έφυγε και ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα σύρματα μετέφερε το ρεύμα”.

Στο σημείο του δυστυχήματος σπεύδει κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ για να εξακριβώσει τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα