Τραγωδία στο Ίλιον: Τι κατέθεσαν στις αρχές οι γονείς του 2,5 ετών άτυχου παιδιού

Τραγωδία στο Ίλιον: Τι κατέθεσαν στις αρχές οι γονείς του 2,5 ετών άτυχου παιδιού
ΕΚΑΒ Eurokinissi

Σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο του μόλις 2,5 ετών αγοριού. Είχε προηγηθεί κοινωνικός φάκελος για παραμέληση ανηλίκου και χρήση ναρκωτικών ουσιών, χωρίς να προκύψει κάποιο στοιχείο.

Σε μία απίστευτη τραγωδία εκτυλίσσεται η υπόθεση θανάτου του μόλις 2,5 ετών αγοριού, στο σπίτι του στο Ίλιον, το οποίο μετέφεραν χωρίς τις αισθήσεις του οι γονείς του στην κλινική «Ταξιάρχαι», στο Περιστέρι, χωρίς να μπορέσουν οι γιατροί να προσφέρουν κάτι στο παιδί πέρα από το να διαπιστώσουν απλά τον θάνατό του, από ασφυξία, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα.

Οι γονείς του παιδιού, 41 ετών ο πατέρας και 35 ετών η μητέρα, που έχουν έναν ακόμα μικρότερο παιδάκι, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ιλίου, που έχει αναλάβει και την προανάκριση, μετά από εργασίες καθαριότητας που έκανε χθες η μητέρα του παιδιού στο σπίτι και αποθήκευση θερινών ρούχων της οικογένειας, το αγοράκι είδε ότι το κρεβάτι ήταν αναδιπλούμενο και είχε χώρο αποθήκευσης και μπαινόβγαινε σε αυτό, βλέποντάς το ως παιχνίδι.

Οι καταθέσεις

Οι δύο σύντροφοι όπως κατέθεσαν στις Αρχές, έπεσαν για ύπνο στις 9 το βράδυ στον καναπέ, όντας κουρασμένοι από τις οικιακές εργασίες και όταν στις 5 το πρωί σηκώθηκε η μητέρα δεν έβλεπε πουθενά το παιδί και ψάχνοντας σήκωσε το στρώμα και τον μηχανισμό του χώρου αποθήκευσης και το ανακάλυψε εκεί αναίσθητο.

Αμέσως οι γονείς προσπάθησαν να το συνεφέρουν μάταια όμως και εν συνεχεία κατευθύνθηκαν στην κλινική στο Περιστέρι, όπου οι γιατροί τους ενημέρωσαν για την τραγική κατάληξη του παιδιού και κάλεσαν την Αστυνομία.

Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Από το Τμήμα Ασφαλείας Ιλίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο γονέων για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή για να ριχθεί άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου του παιδιού, ενώ με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σημειώνεται ότι στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 το “Χαμόγελο του Παιδιού” δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας. Άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Ακολούθως, συντάχθηκε κοινωνικός φάκελος από την Εισαγγελία Ανηλίκων για παραμέληση ανηλίκου και για χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ωστόσο, σε κατ’ οίκον έρευνα που ακολούθησε τότε στο διαμέρισμα 4ου ορόφου των δύο συντρόφων, δεν εντοπίστηκε το παραμικρό και η κοινωνική λειτουργός της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου δεν διαπίστωσε ενδείξεις παραμέλησης των ανηλίκων, με αποτέλεσμα ο φάκελος να μπει στο αρχείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα