Τραγωδία στη Βάρκιζα: Στη φυλακή η 30χρονη μητέρα

Τραγωδία στη Βάρκιζα: Στη φυλακή η 30χρονη μητέρα
Το διαμέρισμα στη Βάρκιζα όπου ένα βρέφος 13 μηνών έχασε τη ζωή του από πυρκαγιά Eurokinissi

Η γυναίκα που κατηγορείται για την τραγωδία στη Βάρκιζα, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή. "Το έγκλημα ήταν πως έφυγε, πριν έρθει ο σύντροφος της για να προσέχει το παιδί", είπε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε η 30χρονη γυναίκα που κατηγορείται ότι άφησε μόνο του των 13 μηνών βρέφος της με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από πυρκαγιά που προκλήθηκε στο διαμέρισμα. Η γυναίκα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη μετά την απολογία της, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Κατά την απολογία της για τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης και του εμπρησμού από αμέλεια, η 30χρόνη φέρεται να δήλωσε ότι άφησε μόνο το κοριτσάκι, από νωρίς, πιστεύοντας ότι θα το πρόσεχε ο οδηγός ταξί με τον οποίο είχε σχέση. Όπως εμφανίζεται να ισχυρίστηκε, η φωτιά μάλλον ξέσπασε από το θερμαντικό σώμα και το κοριτσάκι κάηκε αβοήθητο, πάνω στο κρεβατάκι του, αφού είχε μείνει μόνο για έξι ώρες.

Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε τέλος πως όταν επέστρεψε, είδε καπνούς, προσπάθησε να πάρει το παιδί αλλά δεν τα κατάφερε και ειδοποίησε την Πυροσβεστική, καθώς και ότι η ίδια ως παιδί έζησε την κακοποίηση σχεδόν σε καθημερινή βάση από τον σύντροφο της θετής της μητέρας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Σπ. Δημητρίου, ο οποίους έχει ζητήσει να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, δήλωσε σχετικά:

«Το έγκλημα ήταν πως έφυγε, πριν έρθει ο σύντροφος της για να προσέχει το παιδί. Λόγω της έλλειψης αγωγής, έφυγε πιο συχνά. Τις υπόλοιπες ημέρες έφευγε και γύριζε πιο νωρίς, μόνο αυτήν έλειψε τόσες πολλές ώρες. Όντως έδενε το παιδί στο ριλάξ, για να μην πέσει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα