Τράπεζα Θεμάτων: Έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη μεγάλη κυβερνοεπίθεση

Τράπεζα Θεμάτων: Έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη μεγάλη κυβερνοεπίθεση
Σχολικές εξετάσεις Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την κυβερνοεπίθεση στην πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων. Η πλατφόρμα δέχθηκε 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 χώρες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ύστερα από σχετική εισαγγελική παραγγελία για τον εντοπισμό των υπευθύνων και των κινήτρων τους, αναφορικά με την μεγάλη κυβερνοεπίθεση που έχει δεχτεί η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), που φιλοξενείται στο Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ).

Προφανώς στόχος των δραστών ήταν η παρεμπόδιση της διεξαγωγής των εσωτερικών προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων Λυκείου. Οι επιθέσεις απομονώθηκαν και οι εξετάσεις διεξήχθησαν κανονικά στην συντριπτική πλειονότητα των σχολείων, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των συναρμοδίων Υπουργείων.

Σήμερα, οι κακόβουλες επιθέσεις επαναλήφθηκαν από νωρίς το πρωί με στόχο αυτή τη φορά την υποδομή της πλατφόρμας του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ). Οι επιθέσεις αποκρούστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ ενημερώθηκε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις απαραίτητες ενέργειες.

Η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων δέχθηκε 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 χώρες. Είναι η πιο σημαντική επίθεση που έγινε ποτέ σε ελληνικό δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό. Ο δράστης ή οι δράστες ουσιαστικά δεν εισχωρούν στο σύστημα, όμως καταφέρνουν να «ρίξουν» τον server με τα απανωτά χτυπήματα που δέχεται.

Σημειώνεται ότι τα θέματα μεταδόθηκαν σε όλα τα σχολεία και οι απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ Λυκείου ολοκληρώθηκαν.

«Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια. Κανένας μαθητής της Γ’ Λυκείου δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εξαιτίας των κακόβουλων επιθέσεων. Υπογραμμίζεται εκ νέου, ότι η πλατφόρμα αυτή του ΕΔΥΤΕ είναι απολύτως διακριτή από το σύστημα μετάδοσης θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι αυτή η οργανωμένη και σε μεγάλο εύρος κυβερνοεπίθεση γίνεται σε μια προεκλογική περίοδο για την χώρα και δεν θεωρείται τυχαία η επιλογή των προαγωγικών εξετάσεων, για τις εντυπώσεις που επιθυμούν οι εμπνευστές της κυβερνοεπίθεσης να προκαλέσουν, κάτι που λαμβάνουν υπόψη και οι διωκτικές Αρχές.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα