Τριήμερη αναβολή του αυτοφώρου για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

Στα δικαστήρια Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκαν για την διαδικασια του αυτοφωρου, την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016, οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, πλήρωμα και επιβαίνοντες του στρατιωτικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο αεροδρόμιο "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" της πρωτεύουσας του Έβρου. Οι Τούρκοι στρατιωτικοί ζήτησαν και πήραν αναβολή 48 ώρων για να πραγματοποιηθεί η δίκη στο αυτόφωρο. Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης απέδωσε στους οκτώ κρατούμενους τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας στην παράνομη πτήση για τους επτά κατηγορουμένους και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο που βαρύνει τον πιλότο του ελικοπτέρου. Οι Τούρκοι στρατιωτικοί παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο στην προσπάθειά τους να διαφύγουν τις συλλήψεις που ακολούθησαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΣΙΚΑΚΗ)
Στα δικαστήρια Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκαν για την διαδικασια του αυτοφωρου, την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016, οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, πλήρωμα και επιβαίνοντες του στρατιωτικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο αεροδρόμιο "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" της πρωτεύουσας του Έβρου. Οι Τούρκοι στρατιωτικοί ζήτησαν και πήραν αναβολή 48 ώρων για να πραγματοποιηθεί η δίκη στο αυτόφωρο. Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης απέδωσε στους οκτώ κρατούμενους τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας στην παράνομη πτήση για τους επτά κατηγορουμένους και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο που βαρύνει τον πιλότο του ελικοπτέρου. Οι Τούρκοι στρατιωτικοί παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο στην προσπάθειά τους να διαφύγουν τις συλλήψεις που ακολούθησαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΣΙΚΑΚΗ) EUROKINISSI

Δεκτό έκανε το αίτημα των συνηγόρων τους το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης ώστε οι κατηγορούμενοι να προετοιμαστούν κατάλληλα

Τριήμερη αναβολή της αυτόφωρης διαδικασίας ζήτησαν και πήραν οι οχτώ συλληφθέντες Τούρκοι στρατιωτικοί, που νωρίτερα σήμερα οδηγήθηκαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης.    Οι οχτώ συλληφθέντες αιτήθηκαν τριήμερης αναβολής, με το αιτιολογικό της καλύτερης προετοιμασίας της κατάθεσής τους, αίτημα που αποδέχθηκε η δικαστής κι έτσι το αυτόφωρο θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη, στις 12 μετά το μεσημέρι.

 Στο μεταξύ, οι οκτώ κρατούμενοι επρόκειτο να οδηγηθούν σήμερα το πρωί στην υπηρεσία ασύλου, μετά την υποβολή, ηλεκτρονικά, το βράδυ του Σαββάτου, της αίτησης χορήγησης πολιτικού ασύλου, για την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων συνεντεύξεων επί τους αιτήματός τους. Ωστόσο, προηγήθηκε η προσαγωγή τους στο δικαστήριο κι ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό -έως στιγμής- πότε θα πραγματοποιηθεί αυτό το «ραντεβού» με την υπηρεσία ασύλου. Όπως έγινε γνωστό, οι οχτώ Τούρκοι στρατιωτικοί θα παραμείνουν κρατούμενοι στο Κέντρο Κράτησης Φερών.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης απέδωσε χθες τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας στην παράνομη πτήση για τους επτά κατηγορουμένους και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο που βαρύνει τον πιλότο του ελικοπτέρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πραξικόπημα στην Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρώτα στο αυτόφωρο και έπειτα στην Επιτροπή Ασύλου οι Τούρκοι στρατιωτικοί

Ώρες αγωνίας στον αέρα για τον Ερντογάν

Με τον Γιλντιρίμ μίλησε ο Τσίπρας

SHARE: