Τροχαίο έξω από τη Βουλή: Διενεργείται ΕΔΕ για το δυστύχημα

Τροχαίο έξω από τη Βουλή: Διενεργείται ΕΔΕ για το δυστύχημα
Twitter

Αρχισε η έρευνα για να διευκρινιστούν οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος που σημειώθηκε έξω από τη Βουλή και για να αποδοθούν οι ευθύνες για το συμβάν.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ παράλληλα συντάσσεται δικογραφία από την τροχαία, σύμφωνα με το κανάλι του Mega, προκειμένου να ρίξει φως στην υπόθεση του σοβαρού τροχαίου που σημειώθηκε την Παρασκευή έξω από τη Βουλή με θύμα έναν 23χρονο.

Συγκεκριμένα το τροχαίο σημειώθηκε την Παρασκευή (12/03) στις 12.15 στην πλαϊνή πύλη της Βουλής στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, όταν υπηρεσιακό όχημα, χωρίς συνεπιβάτη, συγκρούστηκε με μοτοσικλετιστή. Ο τελευταίος τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό.

Το θύμα του τροχαίου ατυχήματος βρίσκεται σε μη αναστρέψιμη κατάσταση και η οικογένειά του έχει αποφασίσει ομόφωνα να δωρίσει τα όργανά του, κάνοντας έκκληση για μάρτυρες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο τροχαίο έξω από τη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή, δεν συνελήφθη επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς επίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής.

Καλλιακμάνης: “Αυτό μας εκθέτει όλους”

“Ο αστυνομικός που οδηγούσε το αυτοκίνητο κατέβαινε τη Βασιλίσσης Σοφίας και πήγε να μπει αριστερά στη Βουλή. Δεν έχω καταλάβει εκεί σε αυτό τον δρόμο, για ποιο λόγο να μπαίνουν αριστερά στη Βουλή, κατεβαίνοντας τη Βασ. Σοφίας. Εκεί δεν υπάρχει φανάρι που να στρίβει αριστερά. Αριστερά δεν είναι δρόμος, μπαίνεις στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Για ποιον λόγο τόσα χρόνια να γίνεται αυτό το πράγμα εκεί πέρα. Αυτό μας εκθέτει όλους. Εκθέτει την Ελληνική Αστυνομία, εκθέτει τον αστυνομικό, τον τροχονόμο που τον βάζουν εκεί για να ρυθμίζει την κυκλοφορία όταν κατεβαίνει κάποιο συνοδευτικό ή κάποιος βουλευτής. Σταματάει την κυκλοφορία για να μπει αριστερά το αυτοκίνητο. Γίνεται ένα μεγάλο λάθος που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσα χρόνια κάποιος δεν κάνει για αυτό. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Είναι αδιανόητο”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Φυσικά ο αστυνομικός δεν είχε πρόθεση να δημιουργήσει ατύχημα γιατί κάποιοι συγχέουν την αστυνομική βία που ακούγεται τελευταία, με το περιστατικό αυτό», ενώ μίλησε και για τις κάμερες που μπορούν να ρίξουν φως στην υπόθεση: «Εκεί υπάρχουν κάμερες που έχουν αγοραστεί τελευταία με φοβερή ευκρίνεια. Απο τις κάμερες μπορούν να δουν ακριβώς τι έγινε. Δεν ξέρω αν υπήρχε τροχονόμος και έκανε ρύθμιση και το παιδί δεν τον είδε. Αν δεν υπήρχε, γιατί από οτι ακούω το παιδί πέρασε με πράσινο», με τους δημοσιογράφους να του τονίζουν πως δεν υπήρχε τροχονόμος στον δρόμο για να ρυθμίζει την κυκλοφορία.

Έκκληση από την οικογένεια του 23χρονου να μιλήσουν αυτόπτες μάρτυρες

“Ο αδερφός μου ήταν πάντα πάρα πολύ καλός και το μόνο που ήθελε πάντα ήταν το καλό για τους άλλους και αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε, να βοηθήσουμε κάποιους άλλους. Ζητάμε να βρεθούν αυτόπτες μάρτυρες για να μπορούμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία που πρέπει από ‘δω και πέρα. Συγκεκριμένα ζητάμε τον οδηγό ενός ταξί το οποίο ήταν ακριβώς μπροστά και αφού έγινε το ατύχημα έφυγε”, δήλωσε η αδερφή του 23χρονου θύματος μιλώντας στο κανάλι του Mega.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το τροχαίο έξω από τη Βουλή

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας “ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα”. Ακολουθεί η ανακοίνωση της αστυνομίας:

“Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 και ώρα 12.25΄, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της.

Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το πέρας της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.

Σημειώνεται ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα.

Βαθιά συντετριμμένη η Ντόρα Μπακογιάννη

Όπως έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη σε ανάρτησή της στο Facebook την Κυριακή (14/3), πρόκειται για υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς της, το οποίο ενεπλάκη στο τροχαίο την ώρα που εκείνη βρισκόταν στη Βουλή.

«Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την “ώρα του πρωθυπουργού” υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα. Ειμαι βαθύτατα συντετριμμένη. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω τη συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδωθούν» έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την «ώρα του πρωθυπουργού» υπηρεσιακό όχημα…

Δημοσιεύτηκε από
Ντόρα Μπακογιάννη – Dora Bakoyannis στις 
Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα