Τροχαίο με την Πόρσε: Δεν τα βρήκαν ασφαλιστική – Πατμάνογλου

Τροχαίο με την Πόρσε: Δεν τα βρήκαν ασφαλιστική – Πατμάνογλου

Ο τραγικός πατέρας που βρέθηκε σήμερα στην Ευελπίδων αξιώνει από την οικογένεια Βακάκη περίπου 1,5 εκατ. ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη από τον θάνατο της συζύγου και του γιου του

Συζητήθηκε ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθηνών η αγωγή του Υπάτιου Πατμάνογλου κατά της οικογένειας Βακάκη για το θανατηφόρο τροχαίο στην εθνική Αθηνών-Λαμίας τον Φεβρουάριο του 2017.

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου ένα χρόνο η Πόρσε που οδηγούσε ο γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo, Γιώργος Βακάκης καρφώθηκε πάνω στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν η 33χρονη σύζυγος του Υπάτιου Πατμανογλου, Αποστολία και ο τριών ετών γιος τους, Παύλος. Ο Υπάτιος, ο οποίος είχε κατέβει από το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του 82ου χιλιομέτρου της Εθνικής Οδού, είδε την Πόρσε που κινείται με περίπου 320 χιλιόμετρα την ώρα να σκοτώνει μπροστά στα μάτια του τη σύζυγό του και τον ανήλικο γιο τους. Τη ζωή τους έχασαν επίσης και ο 24χρονος Γιώργος Βακάκης με τον συνοδηγό της Πόρσε και παιδικό του φίλο Ανδρέα Γεωργακόπουλο.

Ο Υπάτιος Πατμανογλου που βρέθηκε σήμερα στην Ευελπίδων αξιώνει από την οικογένεια Βακάκη περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη από τον θάνατο της συζύγου και του γιου του, ενώ οι υπόλοιποι συγγενείς αξιώνουν ακόμη 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Στη σημερινή συζήτηση της υπόθεσης, η οικογένεια Βακάκη δεν ήταν παρούσα στο Πρωτοδικείο. Η δικηγόρος που εκπροσώπησε την ασφαλιστική εταιρεία ωστόσο, συνομολόγησε την υπαιτιότητα μέχρι το ποσό των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ  δηλαδή 1,3 εκατομμύριο ευρώ ανά θανόντα, το μέγιστο ποσό που καλύπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Σε περίπτωση που το δικαστήριο επιδικάσει μεγαλύτερο ποσό, η οικογένεια η πλευρά του Υπάτιου Πατμανογλου θα πρέπει να διεκδικήσει το υπόλοιπο από την οικογένεια Βακάκη.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο ξάδερφος της 33χρονης Αποστολίας που σκοτώθηκε στο τροχαίο. Στην κατάθεση του είπε μεταξύ άλλων: «Ήταν μια αγαπημένη οικογένεια. Τα αδέλφια ήταν ενωμένα. Ήταν μαζί από 16 χρόνων. Ήταν υπέροχο ζευγάρι, με πολλά όνειρα. Είχαν εγκατασταθεί στην Πτολεμαΐδα και ο Υπάτιος διορίστηκε στην ΕΥΔΑΠ στην Αθήνα. Ερχόντουσαν στην Αθήνα όταν έγινε το δυστύχημα. Ο Υπάτιος μετά το δυστύχημα δε μπόρεσε να ξαναδουλέψει και δε νομίζω να τα καταφέρει».

Το δικαστήριο δεν εξέδωσε απόφαση στη σημερινή συνεδρίαση, κάτι που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα