Κ. Τσιάρας: “Γνωρίζουμε τα προβλήματα των εισαγγελικών λειτουργών”

Κ. Τσιάρας: “Γνωρίζουμε τα προβλήματα των εισαγγελικών λειτουργών”
Κώστας Τσιάρας Eurokinissi

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 35ης τακτικής γενικής συνέλευσης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Παρουσίας της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ολοκληρώθηκε η 35η τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. «Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει πλήρη επίγνωση των ελλείψεων και των κενών οργανικών θέσεων εισαγγελικών λειτουργών. Ελλείψεις, οι οποίες σε συνδυασμό με τα αυξημένα καθήκοντα που προβλέπονται από τις νέες διατάξεις για την ποινική συνδιαλλαγή, την ποινική διαπραγμάτευση και την ποινική διαταγή, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τους Έλληνες εισαγγελείς» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας, κατά το χαιρετισμό του.

Ο υπουργός έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αύξηση των οργανικών θέσεων, διαβεβαιώνοντας πως κάτι τέτοιο θα συμβεί άμεσα, ύστερα από επεξεργασία των στοιχείων «για να καλυφθούν επαρκώς τις ανάγκες και των δύο βαθμών, και των δύο κλάδων».

Το παρόν στη γενική συνέλευση έδωσαν και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτριος Βερβεσός, ο γενικός επίτροπος Επικρατείας των Τακτικών των Διοικητικών Δικαστηρίων Κωστάκης Δημήτριος.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ε.Ε.Ε., Άννα Ζαίρη, σχολίασε το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, ενώ ζήτησε από όλους να στηρίξουν το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης που αφορά όλους μας και την επιβίωση της Δημοκρατίας. «Αν χάσει ο λαός την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη δεν θα έχει κανένα λόγο η Δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

Το λόγο πήρε και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημ. Κράνης, ο οποίος τόνισε ότι «σε βάθος χρόνου καλούμαστε να δούμε τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει στον νέο Ποινικό Κώδικα. Κι εγώ έχω διαφωνήσει με αρκετές τροποποιήσεις που έχουν γίνει, ωστόσο υπάρχει χρόνος για βελτιώσεις. Πρόθεση όλων είναι απαιτούμενος σεβασμός και για όλα απαιτείται χρόνος».

Με τη σειρά του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Β. Πλιώτας, έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της καθυστέρησης απονομής της Δικαιοσύνης και επισήμανε ότι  ναι μεν είναι βαρύ το έργο των εισαγγελέων, αλλά ο Ελληνικός λαός απαιτεί όχι μόνο ορθή, αλλά και ταχεία Δικαιοσύνη. Ακόμη, πρότεινε  μια σειρά μέτρων για την καλλίτερη λειτουργία της Δικαιοσύνης και την επιτάχυνσή της.

Τέλος, η πρόεδρος του ΣτΕ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, αναφέρθηκε στο κράτος Δικαίου, επισήμανε πως πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος της Δικαιοσύνης, εξηγώντας ότι «η εικόνα που δίνουμε το τελευταίο διάστημα δεν τιμά τη Δικαιοσύνη,  είναι σαν να μιλάμε σε μεσημεριανές τηλεοπτικές εκπομπές. Εκεί, ο ρόλος των Ενώσεων είναι καθοριστικός».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα