Τσίπρας: Ειδικό τιμολόγιο ρεύματος στη Δυτική Μακεδονία και το Δήμο Μεγαλόπολης

Τσίπρας: Ειδικό τιμολόγιο ρεύματος στη Δυτική Μακεδονία και το Δήμο Μεγαλόπολης

"Από την εφαρμογή του μέτρου θα ωφεληθούν πάνω από 140 χιλιάδες νοικοκυριά" αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός

Την αναδρομική εφαρμογή ειδικού τιμολογίου ρεύματος με έκπτωση κατά 30% για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης ανακοινώνει μέσω της ιστοσελίδας του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

"Υλοποιείται η δέσμευση που αναλάβαμε πριν από 3,5 χρόνια στην Κοζάνη: Έκπτωση που προσεγγίσει το 30% στους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος για την πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών και θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/18 για τα νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης" αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός.

"Σκοπός της νομοθετικής ρύθμισης για το περιβαλλοντικό οικιακό τιμολόγιο λιγνιτικών περιοχών είναι η ενίσχυση των ιδιαιτέρως περιβαλλοντικά υποβαθμισμένων περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας εξαιτίας της επιβάρυνσης από την λειτουργία των λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων.

Ειδικότερα με την ρύθμιση αυτή, μέσω της έκπτωσης της τάξεως των 42 ευρώ / MWh στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, που θα ισχύει για όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, επιδιώκεται η ενίσχυση των οικιακών καταναλωτών των εν λόγω περιοχών και η βελτίωση των όρων διαβίωσης και της ποιότητας ζωής τους, λόγω της ρύπανσης που προκαλεί η δραστηριότητα της λιγνιτικής εξόρυξης και ηλεκτροπαραγωγής.

Από την εφαρμογή του μέτρου θα ωφεληθούν πάνω από 140 χιλ. νοικοκυριά (133 χιλ. στη Δ. Μακεδονία και 8 χιλ. στο Δήμο Μεγαλόπολης). Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 17,5 εκατ. ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται μαξιλάρι ασφαλείας 5%, ώστε να καλυφθούν περιπτώσεις αύξησης της κατανάλωσης και νέων συνδέσεων τα επόμενα χρόνια" αναφέρει η ανακοίνωση που συνοδεύεται από βίντεο που δείχνει ευχαριστημένους τους κατοίκους της περιοχής και τελειώνει με τη φράση του Αλέξη Τσίπρα "Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network