Βαρβιτσιώτης: Η διάθεση της κυβέρνησης είναι να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του ναυαγίου. Συνολικά 201 Έλληνες έχουν διασωθεί

Βαρβιτσιώτης: Η διάθεση της κυβέρνησης είναι να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του ναυαγίου. Συνολικά 201 Έλληνες έχουν διασωθεί

Σε νέα ενημέρωση για το ναυάγιο του Norman Atlantic προέβη το Λιμενικό. Τι είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (Vid)

Συνολικά 201 Έλληνες έχουν διασωθεί από το Norman Atlantic, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Λιμενικό Συγκεκριμένα, 6 Ελληνες διασώθηκαν από ελικόπτερο, 41 Ελληνες από ένα άλλο πλοίο, 38 από το Cruise Europa, 21 βρίσκονται ασφαλείς πάνω σε ιταλικό εμπορικό πλοίο που προσπαθεί να προσεγγίσει το λιμάνι της Μανφρεντόνια και 95 Έλληνες διασώθηκαν από πλοία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού. Αρκετοί από αυτούς βρίσκονται ήδη σε ελληνικό έδαφος.

O υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αφού εξέφρασε την οδύνη του, τόνισε πως "κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε αν μην υπάρχει καμία δυνατότητα κάποιος άνθρωπος να βρίσκεται αβοήθητος για αυτό και συνεχίζεται το έργο διάσωσης".

Σημείωσε πως  μετά από έγκριση που έλαβαν από τις αλβανικές αρχές, γίνεται έρευνα και εκεί. "Η διάθεση της κυβέρνησης είναι να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του ναυαγίου. Ζήτησα το πρωί από την εισαγγελία Πειραιά να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για τα αίτια του ναυαγίου. Κάθε ανθρώπινη ζωή που χάνεται, δεν μπορεί να μένει χωρίς την τιμωρία των υπευθύνων", υπογράμμισε και προσέθεσε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ρωτά συνέχεια για τις όποιες εξελίξεις.

"Στόχος της πολιτείας είναι να ταυτοποιηθούν όλοι οι Έλληνες επιβαίνοντες και να γυρίσουν με ασφάλεια στα σπίτια τους. Ασχολούμαστε με τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονταν πάνω στο πλοίο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους διασώστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση με τόσο αντίξοοες συνθήκες", κατέληξε.

Νωρίτερα, δόθηκαν στη δημοσιότητα δύο λίστες με τα ονόματα 95 Ελλήνων που διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν με δύο πλοία στη στεριά.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών, στο Norman Atlantic επέβαιναν 475 άνθρωποι, εκ των οποίων 425 διασώθηκαν, 10 βρέθηκαν νεκροί, ενώ αγνοούνται 40, εκ των οποίων οι 32 είναι Έλληνες υπήκοοι.

Στο Μπρίντιζι αναμένεται να φτάσει το πλοίο «San Giorgio»

Σύμφωνα με πληροφορίες της νομαρχίας του Μπρίντιζι πρόκειται να φτάσει σήμερα αργά το απόγευμα ή τις πρώτες βραδινές ώρες, στο λιμάνι της πόλης, το ελικοπτεροφόρο «San Giorgio», το οποίο και θα μεταφέρει περίπου εκατό διασωθέντες από τη ναυτική τραγωδία του «Norman Atlantic».

Και σε ό,τι αφορά το ίδιο το Norman Atlantic, σύμφωνα με το ιταλικό ιδιωτικό κανάλι La 7, δεν θα ρυμουλκηθεί, τελικά, στο λιμάνι του Αυλώνα, στην Αλβανία, αλλά πρόκειται να μεταφερθεί και αυτό με ρυμουλκό, στο Μπρίντιζι.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Norman Atlantic
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για δύο κακουργήματα, για το Norman Atlantic από την Εισαγγελία Πειραιά

Νorman Atlantic: Δίωξη για πολλαπλή ανθρωποκτονία κατά του Ιταλού πλοιοκτήτη και πλοιάρχου. 32 Έλληνες αγνοούμενοι

Δήλωση Βαρβιτσιώτη

SHARE: