Βασιλακόπουλος: "Κίνδυνος να ξαναζήσουμε ό,τι πέρυσι στη Θεσσαλονίκη"

Βασιλακόπουλος: "Κίνδυνος να ξαναζήσουμε ό,τι πέρυσι στη Θεσσαλονίκη"

Καμπανάκι Βασιλακόπουλου για την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η εμβολιαστική κάλυψη παραμένει χαμηλοί. "Να εμβολιαστούν γρήγορα οι Βορειοελλαδίτες φίλοι μας

Το καμπανάκι του κινδύνου για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας την ανησυχία του αν επαναληφθεί το περσινό φαινόμενη της απότομης έξαρσης του κορονοϊού, έκρουσε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, με αφορμή το γεγονός ότι η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται "στο κόκκινο", την ώρα που οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς.

"Αν οι Βορειοελλαδίτες φίλοι μας εμβολιαστούν γρήγορα και τηρήσουν τα μέτρα, προφανώς και δε θα υπάρξει πρόβλημα εκεί θα υπάρξει αποκλιμάκωση, εάν δεν εμβολιαστούν γρήγορα, θα υπάρξει" σημείωσε στο ΣΚΑΪ για να προσθέσει:

"Τις τελευταίες εβδομάδες κατ’ ουσίαν η επιδημία βρίσκεται σε ύφεση στην Ελλάδα μεσοσταθμικά, άλλα σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όντως υπάρχει πρόβλημα χωρίς σοβαρή εμβολιαστική κάλυψη, τόσο χαμηλά όσο στο 40%, με 45% δεν υπάρχει τείχος ανοσίας".

Όπως επεσήμανε ο καθηγητής, "η αντιμετώπιση της πανδημίας η πιο συμμετοχική διαδικασία, στην κοινωνία δε φτάνουν μόνο οι γιατροί και οι κυβερνήσεις, καθένας από εμάς πρέπει να συμμετάσχει στην αντιμετώπιση".

"Οι νεκροί είναι αρκετοί, όχι τόσο όσοι ήταν, με αυτά τα κρούσματα είχαμε 100 περίπου νεκρούς, τώρα έχουμε 30 για να καταλάβετε τη σημασία του εμβολιασμού" διευκρίνισε.

Εξήγησε μάλιστα, πως χώρες όπως η Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία πάνε καλύτερα γιατί έχουν 15% με 20% παραπάνω ποσοστό εμβολιασμού, καλώντας τον κόσμο να "μην φοβάται να κάνει την τρίτη δόση όσοι πρέπει να πάνε να την κάνουν για να προστατευθούν καλύτερα".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Lockdown, Θεσσαλονίκη
SHARE:

24Media Network