Βασίλης Μάγγος: Μήνυση κατά παντός υπαιτίου για την κακοποίησή του κατέθεσε ο πατέρας του

Βασίλης Μάγγος: Μήνυση κατά παντός υπαιτίου για την κακοποίησή του κατέθεσε ο πατέρας του
Βασίλης Μάγγος Facebook Βασίλη Μάγγου

Μήνυση για την κακοποίηση που φέρεται να οδήγησε στον θάνατο του Βασίλη Μάγγου, υπέβαλε ο πατέρας του, Γιάννης, με τα αποτελέσματα της ΕΔΕ να μην έχει έχουν κοινοποιηθεί στην οικογένεια, έναν χρόνο μετά

Την υποβολή μήνυσης κατά παντός υπαιτίου για κακοποίηση που φέρεται να οδηγήσε στον θάνατο του Βασίλη Μάγγου, γνωστοποίησε με δήλωσή του ο πατέρας του, Γιάννης.

Έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Βασίλη, ο πατέρας του αναφέρει πως ακόμη περιμένουν τα αποτελέσματα της ΕΔΕ. Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Μάγγος είχε χάσει την ζωή του πέρυσι τον Ιούλιο, περίπου έναν μήνα μετά την καταγγελία του για άγριο ξυλοδαρμό από άνδρες της Αστυνομίας, μετά τον οποίο, μάλιστα, είχε νοσηλευτεί.

Ο γιος μας στοχοποιήθηκε, επειδή είχε αναπτύξει πολιτική δράση, χτυπήθηκε, βασανίστηκε, προπηλακίστηκε, λοιδορήθηκε, παρότι οι βασανιστές του γνώριζαν πολύ καλά ότι ανήκε σε ευάλωτη ομάδα. Αντιμετωπίστηκε ρατσιστικά. Υπέστη βαριές σωματικές και ψυχικές, για την υγεία και τη ζωή του, βλάβες, ακυρώθηκε η προσωπικότητά του, δεν άντεξε την άδικη ταπείνωση, οδηγήθηκε στον θάνατο.

Αν δεν συνέβαιναν όλα αυτά, σήμερα θα ζούσε…

Η κακοποίησή του, αφενός δεν αιτιολογεί το λόγο της σύλληψής του -αφού τίποτε δεν προέκυψε εις βάρος του-αφετέρου συνιστά βασανισμό, προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και καταπάτηση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος.Για όλους αυτούς τους λόγους, υποβάλλαμε χθες 16-6-2021 μήνυση κατά παντός υπαιτίου.Όταν αστυνομικοί υπερβαίνουν τα όρια του νόμου -τον οποίο υποτίθεται ότι εκπροσωπούν- τότε προκύπτουν όχι μόνον πειθαρχικές αλλά και ποινικές ευθύνες“, αναφέρει ο Γιάννης Μάγγος, για τους λόγους που οδήγησαν στην υποβολή της μήνυσης.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Μάγγου

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα