Βάζουν αγγελία για να βρουν... νονούς

Βάζουν αγγελία για να βρουν... νονούς

Βάζουν αγγελίες για να βρουν να βαφτίσουν τα παιδιά τους. Η οικονομική δυσπραγία έχει προκαλέσει προβλήματα ακόμη και για τους πιο ισχυρούς δεσμούς της Κρήτης (Pic)

Οι συνέπειες μιας οικονομικής κρίσης είναι απρόβλεπτες! Ποιος για παράδειγμα θα περίμενε ότι στην Κρήτη θα υπήρχε πρόβλημα σε ένα από τους πλέον ιερούς δεσμούς που αναπτύσσεται με την κουμπαριά (συντεκνιά)  όταν ο άλλος βαφτίζει το παιδί σου;

Ακόμη και στα δύσκολα χρόνια της πείνας οι κρητικοί δεν είχαν πρόβλημα να βρουν ένα... σύντεκνο να βαφτίσει το παιδί τους. Και όταν αυτό γινόταν- αφού έδιναν τα χέρια- ο δεσμός ήταν ισόβιος και πιο ιερός από όλους! Στο όνομά του μάλιστα γινόταν  δύσκολοι 'σασμοί', έφτιαχναν ακόμη και εντάσεις, ως και βεντέτες.

Τώρα τα πράγματα όμως έχουν πάρει άσχημη τροπή. Πολλά ζευγάρια δεν βρίσκουν πια νονούς και αυτό που κάποτε θα έμοιαζε για ανέκδοτο τώρα είναι μια σκληρή πραγματικότητα: δημοσιεύουν αγγελίες! Οι οποίες πληθαίνουν στις τοπικές εφημερίδες από ζευγάρια που ζητούν νονό ή νονά για να βαφτίσει το παιδί τους,

Φυσικά το ότι δεν βρίσκονται νονοί δεν είναι τυχαίο σήμερα.

Έχει οικονομικές υποχρεώσεις: ο νονός αγοράζει το πακέτο με τα βαπτιστικά- λαμπάδα, λαδόπανα, ρουχαλάκια,παπουτσάκια, μαρτυρικά, σταυρό και πληρώνει για το μυστήριο την εκκλησία. Αλλά κυρίως έχει μια σταθερή και ισόβια υποχρέωση απέναντι στο βαφτιστήρι του που έχει να κάνει με συνεχή παρουσία, δώρα κλπ.και άρα χρήματα που σήμερα δεν υπάρχουν.

Πηγή: cretalive.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Οικονομική Κρίση
SHARE:

24Media Network