Βενιζέλειο νοσοκομείο: Βγάζουν τους νεκρούς στα μπαλκόνια, γιατί δεν έχει χώρο στους νεκροθαλάμους

Βενιζέλειο νοσοκομείο: Βγάζουν τους νεκρούς στα μπαλκόνια, γιατί δεν έχει χώρο στους νεκροθαλάμους

Απίστευτα περιστατικά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Βγάζουν τους εκλιπόντες ασθενείς στα μπαλκόνια επειδή δεν έχουν χώρο στους νεκροθαλάμους

Μέχρι και στα μπαλκόνια είναι αναγκασμένοι οι μεταφορείς του Βενιζέλειου νοσοκομείου να έχουν τους ανθρώπους που φεύγουν από τη ζωή, αφού δεν υπάρχει χώρος στους προκάτ νεκροθαλάμους που έχουν στηθεί.

Μετά την έναρξη των εργασιών για την επέκταση του νοσοκομείου, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να τοποθετήσουν δύο κοντέινερ κοντά στην είσοδο Ιδρύματος, τα οποία μεταξύ άλλων θα λειτουργούσαν και ως νεκροθάλαμοι.

Το CretePlus.gr είχε τονίσει πως αυτή η κίνηση έχει προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα, το οποίο όσο περνάνε οι μέρες είναι εντονότερο.

Όπως είχε επισημανθεί, δεν είναι λίγες οι φορές που για αρκετή ώρα οι νεκροί μένουν και εκτός των θαλάμων, μιας και ο χώρος είναι περιορισμένος και όταν οι υπεύθυνοι ασχολούνται εντός του κοντέινερ με έναν αποθανόντα, δεν υπάρχει η δυνατότητα να μπει δεύτερος μέσα.

Έτσι οι μεταφορείς, περιμένουν μαζί τα φορεία στα οποία έχουν τους νεκρούς, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία που γίνεται μέσα για να μπορέσουν να μπουν και αυτοί.

Μια αναμονή που τις πιο πολλές φορές γίνεται έξω από τα κοντέινερ. Κάποιες φορές όμως είναι τέτοιος ο αριθμός των νεκρών που ορισμένους τους βγάζουν στα μπαλκόνια των κλινικών και δεν τους κατεβάζουν όλους κατευθείαν στο συγκεκριμένο χώρο, για να μην είναι στην... ουρά, κάτω από τα μπαλκόνια και δίπλα στην είσοδο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η οργή και η αγανάκτηση σε αυτές τις περιπτώσεις περισσεύει για τους συγγενείς και την οικογένεια κάθε ασθενή που πεθαίνει εντός του νοσοκομείου και καταλήγει στο μπαλκόνι, πριν οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Βενιζελείου και μεταφορέας κ. Γιώργος Χονδροζουμάκης, μιλώντας στο CretePlus.gr επιβεβαίωσε την τραγικότητα της κατάστασης και την ασέβεια στους νεκρούς.

"Προχθές, έπρεπε να μεταφέρω έναν νεκρό από την κλινική στο νεκροθάλαμο. Όμως δεν υπήρχε καθόλου χώρος και αναγκαστικά, έβγαλα τον εκλιπόντα με το φορείο μπαλκόνι, για να κατέβω να βοηθήσω ώστε να αδειασει γρηγορότερα ο χώρος. Ευτυχώς βεβαια που υπήρχαν συνοδοι του εκλιπόντος στους οποίους άφησα τη σορό. Γιατί αλλιώς θα έπρεπε να καλέσω κάποιον συνάδελφο. Πρόκειται για μια τραγική κατάσταση, μια κατάσταση ασέβειας προς τους νεκρούς", αναφέρει.

Πηγή: creteplus

SHARE:

24Media Network