Βιασμός 24χρονης: Σήμερα αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις από την Ελβετία

Βιασμός 24χρονης: Σήμερα αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις από την Ελβετία

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων από την Ελβετία.

Συνεχίζεται η έρευνα για την υπόθεση ομαδικού βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα σε σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.

Εν αναμονή των τοξικολογικών αποτελεσμάτων της 24χρονης βρίσκεται η 5η τακτική ανακρίτρια, η οποία διερευνά την υπόθεση.

Τα αποτελέσματα, που θα κρίνουν την περαιτέρω εξέλιξη της δικαστικής έρευνας, αναμένεται να παραδοθούν έως αργά το απόγευμα στην ανακρίτρια, μέσα σε σφραγισμένο φάκελο. Εντός του ίδιου φακέλου θα βρίσκεται και η έκθεση με το πόρισμα του καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ Νίκου Ράικου, ο οποίος ορίστηκε πραγματογνώμονας για την υπόθεση.

Αξιολογώντας τις αναλύσεις των δειγμάτων ούρων της 24ωρης -τόσο αυτές που διενεργήθηκαν στο εργαστήριο του ΑΠΘ όσο κι εκείνες που εστάλησαν στην Ελβετία- ο καθηγητής στην έκθεσή του θα δώσει απαντήσεις σε δύο κρίσιμα ζητήματα: αφενός για τυχόν ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών (είτε κλασικές, είτε συνθετικές και παραισθησιογόνα) και αφετέρου για τους δείκτες αλκοόλης.

Από τα πρώτα αποτελέσματα της εξέτασης DNA, βρέθηκε σπερματική κηλίδα στο μανίκι της 24χρονης και βιολογικό υλικό στο εμπρόσθιο μέρος του ρούχου της. Στα εσώρουχα και τα επίμαχα σημεία του σώματός της δεν βρέθηκε υλικό.

Κατέθεσε ο φερόμενος ως διοργανωτής του πάρτι

Συνεχίζονται οι καταθέσεις για την πολύκροτη υπόθεση βιασμού της 24χρονης. Την Πέμπτη (27/01) κατέθεσε και το πρόσωπο που φέρεται ότι διοργάνωσε το πάρτι, γεγονός το οποίο αρνήθηκε.

Επιπλέον, έχουν κατασχεθεί τα κινητά τηλέφωνα -εκτός των τεσσάρων προσώπων που εμπλέκονται- και από άλλα άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στη σουίτα.

Κύκλωμα που ναρκώνει κορίτσια καταγγέλλει η δικηγόρος της 10χρονης Μαρκέλλας

Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας με αφορμή την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη.

«Κορίτσια καταγγέλλουν ότι ναρκώθηκαν και δεν θυμούνται τίποτα», ανέφερε η δικηγόρος της 10χρονης Μαρκέλλας που είχαν απαγάγει στη Θεσσαλονίκη, Ανθούλα Ανάσογλου, επισημαίνοντας ότι υπάρχει παρόμοιος τρόπος συμπεριφοράς των δραστών στις δύο υποθέσεις.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η δικηγόρος έκανε λόγο για ακόμη δύο επώνυμες καταγγελίες που έχουν γίνει για χρήση ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες χορηγήθηκαν, εν αγνοία τους, σε νεαρά κορίτσια. Και όπως τόνισε υπάρχει διασύνδεση των δύο υποθέσεων, γι’ αυτό και θα απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη.

«Υπάρχει ένα περίεργο κύκλωμα στη Θεσσαλονίκη, που δρα εδώ και κάποια χρόνια. Υπήρχε άνδρας μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, ο οποίος, μέσω της 33χρονης (σ.σ. που απήγαγε την Μαρκέλλα) ‘ψάρευε’ κορίτσια», δήλωσε.

«Μέσα σε δύο χρόνια έχουμε μια διασύνδεση που μπορεί να είναι τυχαία. Είναι τυχαίο το γεγονός; Είναι ένα γεγονός, που έχει μεγάλα πλοκάμια; Είναι κάτι που συνηθίζεται και ακόμα δεν ξυπνήσαμε και δεν αφυπνίσαμε τα νέα παιδιά να το δούνε;», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ανάσογλου.

Όπως τόνισε, η συνείδησή της δεν της επιτρέπει να μην το διερευνήσει. «Υπάρχουν καταθέσεις με δύο ονόματα νεαρών κοριτσιών. Δυστυχώς, δεν αξιοποιήθηκαν τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι υπάρχει παρόμοιος τρόπος συμπεριφοράς των δραστών στις δύο πολύκροτες υποθέσεις.

Γι’ αυτό, τα όποια στοιχεία έχει, όπως είπε, θα τα καταθέσει εκ νέου στις εισαγγελικές αρχές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα