Βιασμός 24χρονης: Θρίλερ με τις τοξικολογικές - Οι ενστάσεις και οι διαψεύσεις

Η 24χρονη Γεωργία
Η 24χρονη Γεωργία EUROKINISSI

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης. ΕΛ.ΑΣ. και ιατροδικαστική υπηρεσία διαψεύδουν τα περί καθυστέρησης στη λήψη δείγματος για τις τοξικολογικές. Τι ισχυρίζεται η πλευρά της Γεωργίας.

Σε θρίλερ τείνει να εξελιχθεί το πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων, στις οποίες υπεβλήθη η 24χρονη Γεωργία, αφότου κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης την Πρωτοχρονιά.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στα ούρα της νεαρής γυναίκας βγήκαν "καθαρές" από ναρκωτικές και άλλες ουσίες, ενώ δεν ανιχνεύθηκε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Η πλευρά της 24χρονης ωστόσο, υποστηρίζει ότι δεν ευσταθούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, διότι "άργησε να ληφθεί το δείγμα" και οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ADVERTISING

Ειδιικότερα, ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης, Δημήτρης Γαλεντέρης δήλωσε την Τρίτη (1/2) στο ThessToday.gr ότι υπήρξαν απώλειες ως προς τα στοιχεία των ούρων. Και αυτό γιατί, το συμβάν σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 31 Ιανουαρίου, η δειγματοληψία το βράδυ της Κυριακής, ενώ η παράδοση στην ανακρίτρια το πρωί της Δευτέρας. Σημειώνεται ότι τα ούρα κρατούνταν στο ψυγείο του Α.Τ. Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη σε αυτές τις 18 ώρες υπάρχει η πιθανότητα να έχουν χαθεί τα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ναρκωτικές ουσίες ή το λεγόμενο "χάπι του βιασμού".

"Πήραν το δείγμα μετά από 18 ώρες. Ουσιαστικά δεν θα έβγαινε θετικό το χάπι του βιασμού μετά από τόσες ώρες, αυτό ισχύει. Υπήρξαν σαφώς απώλειες στη διαχείριση των δειγμάτων", δήλωσε ο τεχνικός σύμβουλος, ο οποίος επανέλαβε ότι ενδεχομένως θα ζητηθεί επανεξέταση των αποτελεσμάτων, αφού πρώτα δει ο ίδιος τον φάκελο που κατατέθηκε σήμερα στην ανακρίτρια.

"Θέλω να έχω εικόνα των πραγματικών αποτελεσμάτων. Αύριο το πρωί θα τα πάρει ο δικηγόρος από την ανακρίτρια. Πιθανότατα να ζητήσουμε να γίνει η επανάληψη της εξέτασης", δήλωσε ο κ. Γαλεντέρης, υπογραμμίζοντας, επίσης, ότι "ο ορισμός του βιασμού δεν χρειάζεται να εμπεριέχει ναρκωτικές ουσίες, ακόμη και με αλκοόλ μπορεί να συμβεί. Δεν χρειάζεται να υπάρχει ναρκωτικά".

Κλείνοντας, ο τεχνικός σύμβουλος επισήμανε: "Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε από πλευράς μας για να διαλευκανθεί η υπόθεση".

Υπενθυμίζεται ότι στην 24χρονη έγιναν μόνο εξετάσεις ούρων, όχι αίματος.

Οι τοξικολογικές δεν έδειξαν ναρκωτικές ουσίες

Αρνητικά σε ναρκωτικές ουσίες βρέθηκαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, ενώ "ελάχιστη" είναι η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκε στα εξετασθέντα δείγματα ούρων.

Αυτό αναφέρεται - σύμφωνα με ασφαλείς πηγές που παρακολουθούν την εξέλιξη των ερευνών - στο πόρισμα το οποίο παραδόθηκε νωρίτερα στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στο πόρισμα περιλαμβάνονται οι εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν τόσο στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης όσο και στο εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Βέρνης.

Την παράδοση του πορίσματος έκανε νωρίτερα καθηγητής τοξικολογίας του ΑΠΘ που ορίστηκε από τις διωκτικές Αρχές πραγματογνώμονας για την υπόθεση και ενημέρωσε παράλληλα την ανακρίτρια για το ακριβές περιεχόμενό του.

Υπενθυμίζεται ότι για την καταγγελλόμενη υπόθεση διώκεται ένας 27χρονος ο οποίος μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Εις βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση της παθούσας. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία.

ΕΛ.ΑΣ.: Τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία και δεν υπήρξαν καθυστερήσεις

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., αναφέρεται ότι τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία και δεν υπήρξαν καθυστερήσεις ούτε στη δειγματοληψία του βιολογικού υλικού, ούτε στην αποστολή και παράδοσή του στους αρμοδίους για την εξέτασή του.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:

"Από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας οι αστυνομικοί της αρμόδιας προανακριτικά υπηρεσίας χειρίστηκαν και εξακολουθούν να χειρίζονται την υπόθεση με την δέουσα επιμέλεια και προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητά της ενώ προέβησαν αμέσως σε όλες τις απαραίτητες προανακριτικές πράξεις για τη διασφάλιση κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων.

Ειδικότερα, το περιστατικό καταγγέλθηκε από την 24χρονη μεσημβρινές ώρες της 1/1/2022 στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, ενώ την ίδια ημέρα, πέραν των λοιπών προανακριτικών πράξεων, έγιναν οι ακόλουθες ενέργειες:

  • Ελήφθησαν από την παθούσα δείγματα ούρων, αφού της χορηγήθηκαν σε συνεννόηση με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, δύο σφραγισμένοι ουροσυλλέκτες, οι οποίοι ελέχθησαν προηγουμένως μακροσκοπικά από αστυνομικούς της εν λόγω Υπηρεσίας, καθώς υπήρχαν υπόνοιες χορήγησης σε αυτή ναρκωτικών ή άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών. Ανωτέρω ουροσυλλέκτες διατηρήθηκαν σε ψυχρό περιβάλλον (ψυγείο) εντός ασφαλούς χώρου, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, μέχρι την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, που παραδόθηκαν στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Α.Π.Θ..
  • Κατασχέθηκε ο απαραίτητος ρουχισμός της παθούσας, ο οποίος απεστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, προς εξερεύνηση και ανίχνευση τυχόν βιολογικού υλικού.
  • Χορηγήθηκε, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, έγγραφο σημείωμα στην παθούσα για την ιατροδικαστική της εξέταση από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Κατά την ιατροδικαστική εξέταση, η οποία πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα (2/1/2022) στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ελήφθησαν πέντε στειλεοί με επιχρίσματα της παθούσας για προσδιορισμό βιολογικού υλικού (DNA), τα οποία μας παραδόθηκαν την 03/01/2022 και απεστάλησαν στα αρμόδια εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, για διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης.

Σημειώνεται ότι, το σύνολο των δειγμάτων που ελήφθησαν κατά τις ανακριτικές διαδικασίες μέχρι την αποστολή τους στα αρμόδια εργαστήρια, διαφυλάχτηκαν σε ψυχρό περιβάλλον (ψυγείο) εντός ασφαλούς χώρου της ως άνω Υπηρεσίας, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας.

Η σχετική έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών παρελήφθη πρωινές ώρες σήμερα (1/2/2022), εντός σφραγισμένου φακέλου και παραδόθηκε αυθημερόν στο 5ο Τακτικό Ανακριτικό Γραφείο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Επίσης, από το εργαστήριο ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του Α.Π.Θ. παραδόθηκε σήμερα (1/2/2022) η έκθεση τοξικολογικών εξετάσεων στο ίδιο ως άνω Γραφείο".

Διαψεύδει τα περί καθυστέρησης η Ιατροδικαστική Υπηρεσία

Τους χρόνους στους οποίους ελήφθησαν τα δείγματα τόσο για τις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα όσο και για την εξέταση του γενετικού υλικού, παρουσιάζει σε ανακοίνωσή της η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται, "η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε για το περιστατικό την 01/01/22, απογευματινές προς βραδινές ώρες, από τον Αξιωματικό υπηρεσίας του τμήματος Ασφαλείας του Λευκού Πύργου. Η αρμόδια ιατροδικαστής της υπηρεσίας συνέστησε στα αστυνομικά όργανα την άμεση λήψη δείγματος ούρων, που είναι το μόνο κατάλληλο βιολογικό δείγμα για τοξικολογική ανάλυση, σε τέτοιου είδους περιστατικά. Το δείγμα, όπως ενημερώθηκε η ίδια, ελήφθη το βράδυ.

Αναφορικά με την τοξικολογική ανάλυση η υπηρεσία μας ακολούθησε τις οδηγίες του καθηγητή ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του ΑΠΘ, κ. Ράικου, υπεύθυνου των αναλύσεων αυτών, για ολόκληρη τη Β. Ελλάδα. Οδηγίες που έχουν δοθεί σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή, απογευματινή ώρα, η εξεταζόμενη προσήλθε στην υπηρεσία μας προκειμένου να εξεταστεί και να ληφθούν τα κατάλληλα βιολογικά δείγματα για εξέταση γενετικού υλικού, τα οποία παραδόθηκαν στην αρμόδια προανακριτική αρχή ώστε να μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ο κ. Ράικος παρέλαβε ο ίδιος το βιολογικό δείγμα προς τοξικολογική ανάλυση από το τμήμα Ασφαλείας του Λευκού Πύργου, μαζί με την έγγραφη εντολή εξέτασής του και το μετέφερε στο εργαστήριό του στο ΑΠΘ για ανάλυση.

Σημειώνουμε ότι στις 19/01/2022 ο κ. Ράικος απέστειλε σχετικό δείγμα και σε αρμόδιο εργαστήριο στην Ελβετία για παράλληλο έλεγχο. Τα αποτελέσματα των ελέγχων σήμερα, 01/02/2022 παραδόθηκαν σε κλειστό φάκελο στην ανακριτική αρχή.

Ηλίας Γκιώνης:"Υπάρχουν ντοκουμέντα από κινητά τηλέφωνα"

Άμεση ήταν και η αντίδραση του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, ο οποίος έφερε στο φως τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σε ανάρτησή του στο Instagram ο Γκιώνης αναφέρει: «Κάτι που δεν έχουν καταλάβει οι φασίστες είναι ότι εγώ και όσοι στηρίζαμε την Γεωργία Μπίκα δεν περιμέναμε τις τοξικολογικές για να πιστέψουμε ότι τη βίασαν. Τις περιμέναμε σαν έξτρα στοιχείο προς απόδειξη της αλήθειας. Δεν σταματά εδώ γιατί θα γίνουν και άλλες αναλύσεις. Υπάρχουν ντοκουμέντα από τα κινητά που κατασχέθηκαν. Και το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχουν οι μαρτυρίες της Γεωργίας, αλλά και άλλων θυμάτων».

Βιασμός 24χρονης: Θρίλερ με τις τοξικολογικές - Οι ενστάσεις και οι διαψεύσεις

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βιασμός, Θεσσαλονίκη, Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network