Βιασμός ανήλικης στη Πατήσια: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του ιερέα - "Μου απέκρυψε στοιχεία"

Ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης στα Πατήσια
Ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης στα Πατήσια ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης στα Πατήσια. Οι λόγοι που αναφέρει στη δήλωσή του.

Παραιτήθηκε από πληρεξούσιος δικηγόρος του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης στα Πατήσια ο ποινικολόγος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος δηλώνει πως τα νέα στοιχεία και οι καινούργιες καταγγελίες που προέκυψαν σχετικά με την υπόθεση, τον οδήγησαν στο να παραιτηθεί, ενώ υπογραμμίζει πως αποκρύφτηκαν στον ίδιο σημαντικές πληροφορίες από τον κατηγορούμενο και τους οικείους του.

Η δήλωση του Ανδρέα Θεοδωρόπουλου:

"Ως ποινικολόγος επί σειρά ετών και ιδίως δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, πολλών ποινικών υποθέσεων, έχοντας υπόψιν μου τις νέες σοβαρές καταγγελίες και τα νεότερα σοβαρά στοιχεία που προέκυψαν από το μεσημέρι της 24ης Ιανουαρίου για την υπόθεση του εντολέως μου Ιερέα που κατηγορείται για βιασμό (άρθρο 336 Π.Κ), γενετήσιες πράξεις με ανήλικο 14- 15 κατ' εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου συμπληρώνοντας τα 14-15 έτη κατ' εξακολούθηση και πορνογραφία ανηλίκων (προμήθεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας).

Επειδή τα ως νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας στις 24-01-2022 έρχονται σε αντίθεση με τα πιστεύω μου, τα χρηστά ήθη και την υπερασπιστική μου νομική κατεύθυνση δηλώνω ευθαρσώς πως παραιτούμαι από την υπόθεση και αρνούμαι την εντολή που έλαβα από τον ίδιο τον κατηγορούμενο στις 21-01-2022, τονίζοντας την αλήθεια που με διέπει ως συνήγορος καθώς είχα την διαβεβαίωση από τον ίδιο τον Ιερέα πως δεν υφίσταται καμία ερωτική συνεύρεση με την ανήλικη 14χρονη, αποκρύφτηκαν στοιχεία σε εμένα τον συνήγορό του, από τον κατηγορούμενο και τους οικείους του και προ εκπλήξεως μου δημοσιοποιήθηκαν νέες καταγγελίες εναντίον του. Το γεγονός αυτό με οδήγησε στο σημείο να παραιτηθώ από πληρεξούσιος δικηγόρος του".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βιασμός, Σεξουαλική παρενόχληση, Δικαιοσύνη, Εκκλησία, παιδική κακοποίηση
SHARE:

24Media Network