Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: “Μεγάλο κύκλωμα” καταγγέλει ο δικηγόρος της 24χρονης

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: “Μεγάλο κύκλωμα” καταγγέλει ο δικηγόρος της 24χρονης
Βιασμός iStock

Για μεγάλο κύκλωμα που πρέπει να εξαρθρωθεί έκανε λόγο ο δικηγόρος της 24χρονης κοπέλας που έπεσε θύμα βιασμού σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Νέα στοιχεία έφερε στο φως της δημοσιότητας ο δικηγόρος της 24χρονης κοπέλας, η οποία έπεσε θύμα βιασμού σε πάρτι που είχε διοργανωθεί σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Κυριακής, ο δικηγόρος της 24χρονης, Θανάσης Ζιώγας έκανε λόγο για μεγάλο κύκλωμα που κρύβεται πίσω από την υπόθεση του βιασμού, και όχι, όπως είπε, για “κυκλωματάκι”, τονίζοντας ότι θα πρέπει να εξαρθρωθεί.

Η δικογραφία της υπόθεσης είναι ανοιχτή και οι αρχές ανακρίνουν δυο πρόσωπα που εμπλέκονται, ενώ ο δικηγόρος της 24χρονης διευκρίνισε πως τα ονόματα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δεν αναφέρονται καν μέσα στη δικογραφία.

“Το περιστατικό έγινε σε ξενοδοχείο της πόλης όπου είχε διοργανωθεί ένα πάρτι, στο οποίο συμμετείχαν άνθρωποι που ήταν ένοικοι του ξενοδοχείου οι οποίοι δεν είναι κάτοικοι της πόλης μας, της Θεσσαλονίκης. Οργανώθηκε από κάποιους άλλους και αυτοί που το οργάνωσαν είναι γνωστοί. Μια ζητάνε συγγνώμη και είναι έντιμο να ζητάνε συγγνώμη για ένα λάθος και την άλλη αλλάζουν και λένε για παράδειγμα ότι τους έκλεψαν το κινητό. Δεν θα τα σχολιάσω αυτά”, δήλωσε ο κ. Ζιώγας.

Ο δικηγόρος της κοπέλας αναφέρθηκε στην τραγική ιστορία της κοπέλας, η οποία έχει χάσει και τους δυο γονείς της και στην ουσία ζει σχεδόν μόνη της, ενώ περιέγραψε το χρονικό της υπόθεσης από την πρόσκληση που δέχθηκε η κοπέλα για να παραστεί στο συγκεκριμένο πάρτι μέχρι και το συμβάν.

“Στο πάρτι αυτό η κοπέλα πήγε με μια φίλη της, η οποία όμως μετά έφυγε. Εκείνη καθώς ήταν ζαλισμένη θέλησε να βρει το δικό της αυτοκίνητο για να φύγει και να επιστρέψει στο σπίτι της που βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα εκτός Θεσσαλονίκης. Δεν έβρισκε το αυτοκίνητό της και έτσι πήρε τηλέφωνο τον φίλο της που τον εμπιστεύτηκε και την κάλεσε στο πάρτι για να τη βοηθήσει. Εκείνος, την έπεισε να γυρίσει πίσω στο πάρτι και σκεφτόμενη ψύχραιμα έκλεισε ένα δωμάτιο για να μείνει εκεί’, δήλωσε ο δικηγόρος της μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε πως “ανεβαίνοντας με το ασανσέρ στον τέταρτο όροφο είδε τα τρία άτομα που συμμετείχαν στο πάρτι και δεν τους είχε γνωρίσει, οι οποίοι την παρέσυραν σε μια σουίτα. Το πρωί ξύπνησε και είδε ότι ήταν χωρίς εσώρουχο, δεν είδε δίπλα της κανέναν και βρισκόταν σε ένα ξένο δωμάτιο”.

Σε ερώτηση για το ποια είναι η ψυχολογική κατάσταση της κοπέλας, ο κ. Ζιώγας σχολίασε πως “η κοπέλα είναι σε χάλια ψυχολογική κατάσταση. Ξέρει ότι έχει βιαστεί, θυμάται ότι ήταν τρία άτομα, της έρχονται σιγά σιγά στο μυαλό της”.

Η καταγγελία της 24χρονης για βιασμό

Η 24χρονη κλήθηκε από την πέμπτη τακτική ανακρίτρια προκειμένου να καταθέσει για το περιστατικό, όπου, σύμφωνα με το voria.gr, ανέφερε πως τρία άτομα την άρπαξαν από το ασανσέρ του ξενοδοχείου και την έβαλαν στο δωμάτιο.

Στις 2 Ιανουαρίου η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο αναφερόταν η σύλληψη ενός 27χρονου με την κατηγορία του βιασμού εις βάρος 24χρονης σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Δύο ημέρες αργότερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου από κοινού με τον ανακριτή αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ένας από τους οποίους ήταν η απαγόρευση προσέγγισης και επικοινωνίας με την καταγγέλλουσα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα