Βίλια: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο πυκνό πευκοδάσος

Βίλια: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο πυκνό πευκοδάσος
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο για δεύτερη μέρα η φωτιά στα Βίλια με τα εναέρια μέσα να επιχειρούν εντατικά πριν πέσει το σκοτάδι.

Μαίνεται για δεύτερη ημέρα η φωτιά που εκδηλώθηκε στα Βίλια η οποία κατακαίει πυκνό παρθένο πευκοδάσος.

Στο σημείο επιχειρούν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, 370 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 130 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Μέχρι και τη δύση του ηλίου επιχειρούν 20 ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων 3 της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού και 2 από τη Ρωσία καθώς και 12 αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένων 2 Ilyushin Il-76 και του Beriev-200.

EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

 

Επίσης, ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Δευκαλίων και ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει ως συνδρομή 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα