Βίντεο: Ακτιβιστές 'σημαδεύτηκαν' με πυρακτωμένο σίδερο στην πλατεία Συντάγματος

Βίντεο: Ακτιβιστές 'σημαδεύτηκαν' με πυρακτωμένο σίδερο στην πλατεία Συντάγματος

Ακτιβιστές της φολοζωικής οργάνωσης 269life μαρκαρίστηκαν με πυρακτωμένο σίδηρο στο κέντρο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν για την απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα (Vid)

Η φιλοζωική οργάνωση "269" αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί για τα δικαιώματα των ζωών και την απάνθρωπη συμπεριφορά εις βάρος τους.

Η διοργάνωση της διαμαρτυρίας αποτέλεσε ένα μικρό κομμάτι της παγκόσμιας δράσης, όπου πολίτες σε περισσότερες από 30 χώρες ένωσαν τις φωνές τους με σκοπό να δείξουν τα δικαιώματα που στερούνται τα ζώα, που "υποβάλλονται σε βασανιστήρια και εκμετάλλευση".

Έτσι, τα δυο μέλη της οργάνωσης αποφάσισαν να σημαδευτούν με πυρακτωμένο σίδερο, ως μια ένδειξη συμπαράστασης στα εκατομμύρια ζώα που μαρκάρονται κάθε χρόνο με περατωμένο σίδερο, στην πλατεία Συντάγματος. Τα μέλη της οργάνωσης αποτύπωσαν στα σώματά τους τον συμβολικό αριθμό 269.

Ο “269” είναι ένα μοσχαράκι που γεννήθηκε σε μια φάρμα γαλακτοπαραγωγής στο Ισραήλ. Η ζωή του σώθηκε λίγο πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία σφαγής του.

"Στις 2 Οκτωβρίου 2012, «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων Φάρμας», στην Πλατεία Ράμπιν στο κέντρο του Τελ Αβίβ, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων πραγματοποίησαν, μια πράξη αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης υπέρ των ζώων που γίνονται θύματα της εκμετάλλευσης από τον άνθρωπο.

Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί η συμπάθεια για τα πιο καταπιεσμένα πλάσματα της κοινωνίας μας και να θέσει υπό αμφισβήτηση τη βαθιά αποσύνδεση μας από αυτά. Οι ακτιβιστές έκαναν branding (μαρκαρίστηκαν) με ένα καυτό χάλυβα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τα εκτρεφόμενα ζώα μαρκάρονται για να αποκτήσουν ταυτότητα στις κτηνοβιομηχανίες όλου του κόσμου", αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του κινήματος.

Ο αριθμός 269, ο οποίος μέσω του πυρωμένου χάλυβα που μαρκαρίστηκε στο δέρμα τους, ήταν ο καθορισμένος αριθμός που είχε ένα μοσχάρι σε μια γαλακτοκομική μονάδα παραγωγής του Ισραήλ.

"Αυτό το ανώνυμο μοσχάρι θα αποθανατίζεται για πάντα στο σώμα μας, και ελπίζουμε ότι αυτό το μήνυμα της αλληλεγγύης θα φέρει με κάποιο τρόπο μια νέα θεώρηση για τα ζώα.

Κανένα ζώο δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται για να ικανοποιήσει τις εγωιστικές ανάγκες και τις όποιες ιδιότροπες επιθυμίες των ανθρώπων, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε με συμβολικό τρόπο τις ίδιες τις μεθόδους των κτηνοβιομηχανιών, ώστε να μεταφέρουμε τις ιδέες μας", αναφερει η οργάνωση.

Το το κίνημα 269life ξεκίνησε την δράση τον Φεβρουάριο του 2014 από άτομα τα οποία διακατέχονται από το όραμα της ολικής απελευθέρωσης των ζώων. "Η κατευθυντήρια αρχή του κινήματός μας είναι η ανυποχώρητη απαίτηση για την απελευθέρωση των ζώων. Δεν υπάρχει κλουβί αρκετά μεγάλο, ούτε λεπίδα αρκετά αιχμηρή που να μπορεί να δικαιολογήσει οποιαδήποτε βιομηχανία εκμετάλλευσης ζωών".

(Πηγή: 269lifegreece)

SHARE:

24Media Network