Βίντεο: Έσωσαν με κανό έγκυο από το χείμαρρο της Σκοπέλου

Βίντεο: Έσωσαν με κανό έγκυο από το χείμαρρο της Σκοπέλου

Διάσωση εγκύου με κάνο στη Σκόπελο. Η γυναίκα είχε εγκλωβιστεί στο σπίτι της μαζί με το μεγαλύτερο παιδί της/ Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στο νησί (Vid)

Μέσα στο σπίτι της εγκλωβίστηκε μια έγκυος γυναίκα στη Σκόπελο, μαζί με το  μεγαλύτερο παιδί της, ενώ ο σύζυγός της ο οποίος είχε φύγει για αγροτικές εργασίες αποκλείστηκε και ο ίδιος στη χώρα της Σκοπέλου.

Οι πυροσβέστες προσέγγισαν το σημείο με κανό και διέσωσαν τη γυναίκα. Η Σκόπελος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

 

Κυβερνητικό κλιμάκιο στο νησί

Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει σήμερα τη Σκόπελο, καποτελούμενο από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, προκειμένου να έχουν επί τόπου ενημέρωση για την έκταση των καταστροφών και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί.

Χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχουν κινητοποιηθεί ήδη οι μηχανικοί της Περιφέρειας σε συνεννόηση με το υπουργείο ΥΜΕΔ.

Επικοινωνία με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις εκτεταμένες καταστροφές στη Σκόπελο, είχε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται πως σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χθες, έγινε μια πρώτη αποτίμηση των «πληγών» που άφησαν πίσω τους τα πλημμυρικά φαινόμενα. Δεκάδες είναι τα σπίτια και καταστήματα που πλημμύρισαν και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την άντληση των υδάτων. Οι ορμητικοί χείμαρροι που δημιουργήθηκαν στη χώρα της Σκοπέλου, παρέσυραν στο διάβα τους πολλά αυτοκίνητα τα οποία κατέληξαν στη θάλασσα ή σε κρατήρες που άνοιξαν στα οδοστρώματα. Αρκετοί δρόμοι έχουν καταστραφεί ενώ σημαντικές ζημιές υπέστη και το λιμάνι.

(Πηγή: taxydromos)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Σκόπελος. Τεράστιες ζημιές

SHARE:

24Media Network