Βίντεο ντοκουμέντο: Διακίνηση ναρκωτικών μέρα – μεσημέρι στο ΑΠΘ

Βίντεο ντοκουμέντο: Διακίνηση ναρκωτικών μέρα – μεσημέρι στο ΑΠΘ

Διακίνηση ναρκωτικών χέρι - χέρι και συχνοί τσαμπουκάδες στο campus του ΑΠΘ. Η τακτική των δραστών. Τι λένε φοιτητές.

Διακίνηση ναρκωτικών ακόμα και μέρα – μεσημέρι συνεχίζει να γίνεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τους δράστες να δρουν ανενόχλητοι.

Το βίντεο – ντοκουμέντο που κατέγραψε το μεσημέρι της Τρίτης (25/1) το GRTimes.gr, είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης. Την ώρα που εκατοντάδες φοιτητές πηγαίνουν στις σχολές τους ή φεύγουν από το πανεπιστήμιο έχοντας ολοκληρώσει τα μαθήματά τους, στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ γίνεται… πάρτι από διακινητές ναρκωτικών που έχουν πιάσει δουλειά και προσπαθούν να “σπρώξουν” κάνναβη σε όσους αναζητούν ή περιμένουν τους πελάτες τους που γνωρίζουν που να τους βρουν.

Δείτε το βίντεο – ντοκουμέντο

Περίπου 7-8 άτομα, οι περισσότεροι φορώντας κουκούλες και μάσκες προστασίας για τον κορονοϊό, κρύβοντας έτσι τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πλατείας Χημείου, προκειμένου να έχουν το νου τους και αν γίνουν αντιληπτοί από κάποιον που δε πρέπει, να ειδοποιήσουν και να μετακινηθούν. Μάλιστα, δε διστάζουν να πλησιάσουν ανθρώπους που περπατούν στην πλατεία και με ένα χαρακτηριστικό… σφύριγμα τους κάνουν γνωστό ότι μπορούν να βρουν ναρκωτικά.

Χέρι – χέρι διακινούνται οι ουσίες

Έως και τις 16.30 τα άτομα παραμένουν στην ίδια πλατεία του πανεπιστημίου ενώ όλες οι “συναλλαγές” γίνονται με… τρόπο και “χέρι – χέρι” προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί.

“Τα άτομα αυτά είναι καθημερινά εδώ, απλά αλλάζουν πόστα. Με έχουν ρωτήσει αρκετές φορές αν θέλω να αγοράσω ναρκωτικά, όπως και την παρέα μου”, αναφέρει φοιτήτρια στο GRTimes.gr, συμπληρώνοντας ότι αποφεύγει να περάσει μόνη από πολλά σημεία του πανεπιστημίου ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.

Άλλος φοιτητής τονίζει ότι δεν είναι μόνο η διακίνηση ναρκωτικών για την οποία σχεδόν όλοι οι φοιτητές γνωρίζουν, αλλά υπάρχουν και συχνά περιστατικά με ξυλοδαρμούς και κλοπές. “Όταν χαλάσει μια αγοραπωλησία παίζουν συχνά μπουνιές και ξύλο. Τους βλέπουμε ακόμα και από τα παράθυρα των σχολών μας”, αναφέρει.

Να συλληφθούν όσοι διακινούν ναρκωτικά και να τους επιβληθούν αυστηρότερες ποινές, ζητούν από τη μεριά τους μέλη φοιτητικών συλλόγων ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχουν καμία θέση ούτε οι ουσίες ούτε η παράνομη διακίνηση τους στα πανεπιστήμια.

“Σχεδόν τρία χρόνια μετά την κατάργηση του ασύλου, επιβεβαιώνεται ότι όσα μας έλεγε η τότε κυβέρνηση, η πρυτανεία κλπ., ήταν προσχηματικά, όπως κατήγγειλαν άλλωστε τότε οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, αφού όχι μόνο δεν καταπολεμήθηκαν περιστατικά εγκληματικότητας αλλά συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι στα πανεπιστήμια μας”, τόνισε, η Παρασκευή Τσεκούρα, μέλος του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Γεωπονίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα