Βίντεο πριν το μακελειό στη Μανωλάδα: “Αν δεν θέλετε, θα έρθουν να δουλέψουν άλλοι”

Βίντεο πριν το μακελειό στη Μανωλάδα: “Αν δεν θέλετε, θα έρθουν να δουλέψουν άλλοι”

Δείτε το βίντεο με τις σοκαριστικές δηλώσεις του τσιφλικά, λίγο πριν ανοίξουν πυρ εναντίον των μεταναστών στη Μανωλάδα που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους (Vid)

Ένα νέο βίντεο που τραβήχτηκε λίγο πριν τη δολοφονική επίθεση, και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του ραντεβού του επιχειρηματία με αντιπροσωπεία των μεταναστών, ήρθε σήμερα στο φως και “καίει” τους τσιφλικάδες στα αιματοβαμμένα χωράφια της Μανωλάδας.

“Πόσα λεφτά είναι; Τέλος του μήνα έρχονται και παίρνουν τα λεφτά”, λέει στην αρχή και συνεχίζει χαρακτηριστικά:

“Τα λεφτά ή δουλέψετε ή δε δουλέψετε, μπορώ να τα δώσω τη βδομάδα την άλλη την άλλη την άλλη. Εφόσον δεν θέλει, δεν έχω πρόβλημα, φεύγει, έρχονται άλλα παιδιά πες του. Πόσα λεφτά είναι; Τη Δευτέρα, την άλλη Δευτέρα, την παραπάνω Δευτέρα και κλείνουμε. Αν δεν θέλετε, φεύγετε από εδώ, κατάλαβες τώρα;”.

Σύμφωνα με το Mega στα χέρια της αστυνομίας υπάρχει οπτικό υλικό που εμπλέκει πιο άμεσα τον ιδιοκτήτη που ακούγεται να εξαπολύει απειλές ακόμη και για τη ζωή των 200 εργαζομένων που παράνομα απασχολούσε.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι ξένοι εργάτες δέχονταν συνεχώς απειλές ακόμα και μετά τον τραυματισμό των 28.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις επιστάτες που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας οδηγούνται σήμερα στον ανακριτή για απολογία.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στους τρεις επιστάτες είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και κατά συναυτουργία, για βαριές σωµατικές βλάβες, απειλή και παράβαση των νόµων περί όπλων και αλλοδαπών.

Μαζί τους θα απολογηθεί και ο ιδιοκτήτης της φυτείας, ο 57χρονος Νίκος Βαγγελάτος, ο οποίος επίσης κρατείται, κατηγορούµενος για το αδίκηµα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αν και µε βάση νέα στοιχεία φαίνεται να εµπλέκεται άµεσα στην αιµατηρή επίθεση.

Η υπεράσπιση των τριών “πιστολέρο”, υποστηρίζει ότι βρίσκονταν σε άµυνα κατά το αιµατοκύλισµα της περασµένης Τετάρτης και πως πυροβόλησαν στο έδαφος.

Τους διέψευσαν, ωστόσο, οι µαρτυρίες των εργατών που βρέθηκαν απέναντι στις κάννες των όπλων τους. Όπως περιγράφουν, οι επιστάτες αρνήθηκαν αρχικά να τους πληρώσουν, τους έδωσαν εντολή να φύγουν από τον χώρο που είχαν συγκεντρωθεί και, όταν εκείνοι δεν διαλύθηκαν, οι τρεις πήγαν και έφεραν τα δύο κυνηγετικά όπλα και το πιστόλι, µε τα οποία πυροβόλησαν εναντίον τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα