Βόλος: Τρομερής έντασης θύελλα και χαλάζι – Προβλήματα στην πόλη

Βόλος: Τρομερής έντασης θύελλα και χαλάζι – Προβλήματα στην πόλη
Μπουρίνι στο Βόλο thenewspaper.gr

Άνοιξαν οι ουρανοί στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, αφού σημειώθηκε πρωτοφανής θύελλα στην "καρδιά" του καλοκαιριού. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε "ποτάμια", ενώ έπεσε και χαλάζι.

Τρομερής έντασης θύελλα με χαρακτηριστικά τις σφοδρές ριπές ανέμου, την καταρρακτώδη βροχή και την παντελή έλλειψη ορατότητας σαρώνει τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας. Η πρωτοφανής σε ένταση θύελλα ξεκίνησε στις 16.45 με ξαφνικό αέρα που σάρωσε την περιοχή μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά.

Μπουρίνι στο Βόλο thenewspaper.gr

 

Η ποσότητα του νερού που πέφτει στον Βόλο από τα πρώτα λεπτά της θύελλας είναι πρωτοφανής και οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Την ίδια ώρα σε πολλές περιοχές πέφτει χαλάζι και προκαλεί ζημιές σε αυτοκίνητα, που έχουν ακινητοποιηθεί λόγω της έλλειψης ορατότητας που δεν ξεπερνά τα είκοσι μέτρα. Δεκάδες τέντες σπιτιών και διαμερισμάτων έχουν καταστραφεί, ενώ δέντρα και κλαδιά δέντρων έχουν πέσει σε πολλούς δρόμους και πάρκα του Βόλου.

Ήδη έχει σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική που δέχεται πολλές κλήσεις για βοήθεια, αλλά και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου καθώς πολλά σκάφη έχουν βρεθεί στα ανοιχτά της θάλασσας, παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων.

Μπουρίνι στο Βόλο thenewspaper.gr

 

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αξίζει να σημειωθεί ότι πέφτουν συνεχώς κεραυνοί, η χαλαζόπτωση συνεχιζόταν έως τις 17.05 και στους δρόμους του Βόλου η κυκλοφορία είναι μηδενική.

Ένας απεγκλωβισμός και δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί 32 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απεγκλωβισμούς ατόμων από ακινητοποιημένα οχήματα.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί ένας απεγκλωβισμός ατόμου από ακινητοποιημένο όχημα, 16 αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και 6 κοπές δέντρων, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν σε διάφορες περιοχές της πόλης του Βόλου.

Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει το προσωπικό του Σώματος που υπηρετεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες όπου εκδηλώθηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες για όσο διάστημα αυτά εκδηλώνονται, σύμφωνα και με τις επικαιροποιημένες προβλέψεις της ΕΜΥ.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα