Βόλος: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη 'Τερμίτα'

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Η επιχείρηση στοχεύει στην απελευθέρωση των υπό κατάληψη κτιρίων προκειμένου να επεκταθεί εκεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη στον Βόλο για την απελευθέρωση κτιρίων από τους καταληψίες «Τερμίτα», που εδώ και χρόνια εμποδίζουν την επέκταση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, από τις 7 το πρωί, έχουν αποκλείσει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα για να αποφευχθούν πιθανά επεισόδια με αντιεξουσιαστές, ενώ από την αιφνιδιαστική επιχείρηση της Αστυνομίας έχουν γίνει ήδη 3 προσαγωγές ατόμων, δύο νεαρών και μιας γυναίκας, που βρέθηκαν μέσα σε υπό κατάληψη κτίριο του συγκροτήματος.

Εκτός από τους εκατοντάδες αστυνομικούς που βρίσκονται στην περιοχή των Παλαιών, ακριβώς πίσω από τον σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, υπερίπταται συνεχώς πάνω από την περιοχή και αστυνομικό ελικόπτερο, ενώ τον γενικό συντονισμό έχει ο υποστράτηγος κ. Κοτσάφτης.

ADVERTISING

Με την εκκαθάριση του υπό κατάληψη χώρου, που είναι μια μεγάλη έκταση 19 στρεμμάτων, έπειτα από πολλά χρόνια προσπαθειών θα αρχίσει η επέκταση της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου στον Βόλο, δίπλα από την ήδη υφιστάμενη Πολυτεχνική Σχολή.

SHARE:

24Media Network