Βροχή και κακοκαιρία πλήττουν και πάλι τους άστεγους

ΑΣΤΕΓΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
Άστεγοι στο κέντρο EUROKINISSI

Διαβάστε για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται για ακόμα μια φορά δεκάδες άστεγοι στο κέντρο της Αθήνας

Για μια ακόμα φορά δεκάδες άστεγοι βρέθηκαν σήμερα να παλεύουν με την κακοκαιρία και τη βροχή στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο.

Αυτό που έμοιαζε κάποτε "ξένο" για τα ελληνικά δεδομένα, είναι πλέον μια θλιβερή πραγματικότητα. Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει στο δρόμο δεκάδες ανθρώπους που πέρασαν το χειμώνα βρίσκοντας κατάλυμα σε ερείπια, εγκαταλελειμμένα κτήρια ή στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προσπαθώντας να προστατευτούν από το κρύο με αυτοσχέδιες κατασκευές.

Και η σημερινή κακοκαιρία όμως, έπληξε τους άστεγους και επαίτες που βρίσκονται στο κέντρο και τα περίχωρα της πόλης.

Είναι γεγονός ότι η Αθήνα μετατρέπεται σε πόλη αστέγων, με τους άστεγους να έχουν αυξηθεί κατά 25% τη διετία 2009-2011.

Αυξημένος κατά 25% εμφανίζεται και ο αριθμός των αστέγων σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι ανέρχονται πλέον σε τουλάχιστον 20.000 άτομα, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται στο νομό Αττικής, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της ΜΚΟ " Κλίμακα".

Μάλιστα, παρατηρείται αλλαγή στη σύνθεση του συγκεκριμένου πληθυσμού, αφού, πλέον, μεγάλο μέρος των "νεοάστεγων" αποτελείται από άτομα που μέχρι πρότινος είχαν μια κανονική ζωή, η οποία όμως ανατράπηκε με την έλευση της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στέγαση και σίτιση.

Οι χώροι που διατίθενται από πολλούς δήμους και από φορείς όπως, η οργάνωση "Αλληλεγγύη" της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο Ερυθρός Σταυρός, οι ΜΚΟ Κλίμακα και Praxis, οι Γιατροί του Κόσμου όπως επίσης και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, δε φαίνεται να επαρκούν για να αντιμετωπίσουν το φλέγον κοινωνικό πρόβλημα. 

Στα παραπάνω να προστεθεί η σημερινή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη, όπου άστεγοι σκότωσαν έναν άλλο άστεγο για μερικά κέρματα που είχε στην τσέπη του. Κάτι που καταμαρτυρά την εξαθλίωση που αναγκάζονται να βιώσουν καθημερινά δεκάδες πολίτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στην πείνα και τη δυστυχία πάνω από 4.000 συμπολίτες μας

SHARE:

24Media Network