Τεστ κορονοϊού στον Πύργο: Ξέχασαν τα δείγματα εκπαιδευτικών Γυμνασίου στο ψυγείο!

Τεστ κορονοϊού στον Πύργο: Ξέχασαν τα δείγματα εκπαιδευτικών Γυμνασίου στο ψυγείο!
Στιγμιότυπο από σχολείο στον Πύργο Eurokinissi

Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ πήρε δείγματα από εκπαιδευτικούς για εξέταση covid αλλά ουδέποτε τα απέστειλε. Τα δείγματα ξεχάστηκαν στο ψυγείο.

Σοβαρά ερωτηματικά ως προς την αποτελεσματική λειτουργία των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ προκαλεί το γεγονός ότι τα δείγματα που ελήφθησαν από τους καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Πύργου την περασμένη Πέμπτη, στο πλαίσιο εξέτασης COVID-19, μέχρι και την Τετάρτη το μεσημέρι δεν είχαν σταλεί σε εργαστήρι για να εξεταστούν αν είναι θετικά ή αρνητικά!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής» του Πύργου, τα μέλη της κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ έλαβαν τα δείγματα μετά το –εσφαλμένο όπως αποδείχθηκε- θετικό τεστ κορονοϊού σε μαθητή της Β’ Γυμνασίου, στη συνέχεια ζήτησαν από το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου να τους παραχωρήσει ένα ψυγείο για προσωρινή αποθήκευση.Το αίτημά τους ικανοποιήθηκε, ωστόσο δεν υπήρξε καμία άλλη εμπλοκή από την πλευρά του Νοσοκομείου στην υπόθεση, καθώς ενημερώθηκαν ότι θα σταλεί από τον ΕΟΔΥ μεταφορική, η οποία θα παραλάβει τα 12 δείγματα και θα τα μεταφέρει για εξέταση σε πιστοποιημένο εργαστήριο της Πάτρας.

Οι μέρες πέρασαν, όμως, και παρότι ο μαθητής και η οικογένειά του είναι εντέλει αρνητικοί στον κορονοϊό, από την πλευρά των καθηγητών υπήρχε ανησυχία και κάποιοι εξ αυτών επεδίωξαν να μάθουν τα αποτελέσματα της εξέτασής τους. Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Γιώργος Φωτεινόπουλος, ανέφερε στην «Πρωινή, ότι δεν του έχει σταλεί καμία επίσημη απάντηση και πρόσθεσε πως οι καθηγητές σε σχετική επικοινωνία μαζί του, του είπαν ότι ο ΕΟΔΥ θα τους ενημερώσει μόνο σε περίπτωση θετικού δείγματος.

Φυσικά, κάτι τέτοιο προϋποθέτει πως τα δείγματα θα ελέγχονταν, κάτι που μέχρι χθες το μεσημέρι δεν ίσχυε. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», τουλάχιστον δύο εκπαιδευτικοί είναι ενήμεροι για την αμέλεια του ΕΟΔΥ να στείλει τα δείγματα προς εξέταση, καθώς επισκέφθηκαν το νοσοκομείο και ενημερώθηκαν ότι τα δείγματά τους… ακόμα ψύχονται!

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα