Ξεκινά η επίταξη γιατρών σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία

Ξεκινά η επίταξη γιατρών σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία
Γιατροί δίνουν τη μάχη με τον κορονοϊό στα νοσοκομεία eurokinissi

Στη δημοσιότητα το ΦΕΚ για την επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών που θα κληθούν να καλύψουν τα κενά στα νοσοκομεία της χώρας. Ποιες ειδικότητες αφορά.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ για την επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ δίνεται εξουσιοδότηση προς τον υπουργό Υγείας και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας για την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών, για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

«Εξουσιοδοτούμε τον Υπουργό Υγείας και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, όπως προβούν σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, με έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Α’ 47), στο αναγκαίο μέτρο και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός».

Δείτε το ΦΕΚ:

https://www.news247.gr/download/1656//176000/epitaksi.pdf

Την προηγούμενη εβδομάδα, ευγενικό τελεσίγραφο προς τους εκπροσώπους των Ιατρικών Συλλόγων από περιοχές με ιδιαίτερα υψηλό επιδημιολογικό φορτίο κορονοϊού, έδωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.

Οι γιατροί θα πρέπει να δηλώσουν τις προθέσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα, διαφορετικά αν δεν υπήρχε κάλυψη των κενών, ειδικά με πνευμονολόγους, κάποιοι εξ αυτών θα λάμβαναν ειδοποίηση υποχρεωτικής ένταξής τους στο ΕΣΥ.

Οι ιδιώτες γιατροί έχουν ήδη προσκληθεί να συνεργαστούν αυτή την κρίσιμη περίοδο με το ΕΣΥ όμως διαπιστώνεται απροθυμία με αποτέλεσμα το υπουργείο να προχωρά σε επίταξη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα