Ξεκινούν οι εκλογές για τους προϊσταμένους στα δικαστήρια

Στιγμιότυπο από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων
Στιγμιότυπο από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων EUROKINISSI

Στο τέλος της εβδομάδας οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη προϊσταμένων στις εισαγγελίες και στα δικαστήρια της πρωτεύουσας.

Το ερχόμενο Σάββατο καλούνται οι δικαστές και οι εισαγγελείς της Αθήνας να ψηφίσουν τους προϊσταμένους των μεγάλων εισαγγελιών και δικαστηρίων της πρωτεύουσας, με τους ήδη κατέχοντες τις θέσεις να μην τις επαναδιεκδικήσουν.

Στην Εισαγγελία του Πρωτοδικείου Αθήνας, ο επί μία τριετία προϊστάμενος Ηλ. Ζαγοραίος αναμένεται να αποχωρήσει, μεραφέροντας τα καθήκοντά του ατο Εφετείο. Υποψήφιοι για τη θέση του
προίσταμένου θέτουν οι εισαγγελείς Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, Ευάγγελος Ιωαννίδης και Γ. Δούβας.

ADVERTISING

Αντίστοιχα, στην Εισαγγελία του Εφετείου Αθήνας ο Αντ. Λιώγας επίσης αποχωρεί, αφήνοντας να αναμετρηθούν για τη θέση τους Παντελή Στραγάλη και Ιω. Μωραϊτάκω. Αν και ο πρώτος έχει ήδη το ρόλο ρου αναπληρωτή προϊσταμένου και οι δύο θεωρούνται εξισου συμπαθείς μεταξύ των συναδέλφων τους.

Τέσσερις είναι οι υποψήφιοι για το Πρωτοδικείο της Αθήνας, αφού και ο Ελ. Γεωργίλης ολοκλήρωσε τη θητεία του στη θέση του προϊσταμένου. Τη θέση διεκδικούν ο πρόεδρος πρωτοδικών Γεώργιος Γρίβας, η Ειρήνη Κατινιώτη, η Ιωάννα Κουκουράκη και ο Δημ. Σκουτέρης.

Πιο εύκολα δείχνουν τα πράγματα στο Εφετείο της Αθήνας, καθώς υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος. Ο προϊστάμενος Θεόδωρος Κανελλόπουλος έχει προαχθεί σε αρεοπαγίτη και όλα δείχνουν ότι τη θέση του θα πάρει ο πρόεδρος Εφετών Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος, που στις αρχές του 2000 είχε διατελέσει προϊστάμενος του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

SHARE:

24Media Network