Ξεπέρασαν τους 48.000 οι παραβάτες άσκοπων μετακινήσεων

ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΑΣΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΑΣΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ EUROKINISSI

Μπορεί να οδεύουμε σταδιακά προς την άρση των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο φαίνεται ότι αρκετοί δεν μπορούν να κάνουν υπομονή λίγων ακόμα ημερών.

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, Τρίτη 21 Απριλίου, για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν 28 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια.

ADVERTISING

Συγκεκριμένα, 11 στην Αττική, 8 στην Κεντρική Μακεδονία, 4 στη Δυτική Ελλάδα, 3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και 2 στη Στερεά Ελλάδα.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 19 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.051 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 672 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.168 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, 442 στην Αττική, 117 στη Θεσσαλονίκη, 105 στη Δυτική Ελλάδα, 91 στα Ιόνια Νησιά, 87 στην Κρήτη, 65 στο Βόρειο Αιγαίο, 56 στην Πελοπόννησο, 48 στην Κεντρική Μακεδονία, 43 στη Θεσσαλία, 31 στη Στερεά Ελλάδα, 29 στο Νότιο Αιγαίο, 24 στην Ήπειρο, 18 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και 12 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί 48.145 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.

Για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κλπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις και συνελήφθησαν 2 άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 487 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 468 άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Απαγόρευση Κυκλοφορίας
SHARE:

24Media Network