Ξεπέρασαν τους 50.000 οι παραβάτες άσκοπων μετακινήσεων

Έλεγχοι της αστυνομίας στην παραλία Φλοίσβου
Έλεγχοι της αστυνομίας στην παραλία Φλοίσβου EUROKINISSI

Και σε καταστήματα καταγράφονται παραβάσεις παρότι τα περιοριστικά μέτρα έχουν παραταθεί έως τις 4 Μαΐου

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 23 Απριλίου, για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια. Συγκεκριμένα, 11 στην Αττική, 8 στην Κεντρική Μακεδονία και ένας στη Θεσσαλονίκη.

ADVERTISING

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ και αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.099 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 712 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.175 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, 445 στην Αττική, 161 στη Θεσσαλονίκη, 67 στη Δυτική Ελλάδα, 59 στην Κρήτη, 89 στην Κεντρική Μακεδονία, 75 στα Ιόνια Νησιά, 50 στην Πελοπόννησο, 41 στη Θεσσαλία, 56 στο Βόρειο Αιγαίο, 39 στη Στερεά Ελλάδα, 45 στο Νότιο Αιγαίο, 33 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 13 στην Ήπειρο και 2 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί 50.486 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.

Για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κλπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν 8 παραβάσεις και συνελήφθησαν 8 άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 496 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 476 άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network