Ξεπέρασαν τους 50.000 οι πρόσφυγες στην επικράτεια

default image

Ξανά πάνω από 50.000 οι πρόσφυγες στην Ελλάδα -Τι δείχνει η τελευταία καταγραφή. "Kαραβάνι" αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, έφτασε το πρωί από την Ιταλία στην Ηγουμενίτσα

Σε 50.236 ανέρχεται ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται μέχρι στιγμής στην επικράτεια, με τον μεγαλύτερο αριθμό να φιλοξενείται στη βόρεια Ελλάδα (28.507), σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Στα νησιά καταγράφηκαν 4.807 άτομα, με τον κύριο όγκο να είναι στη Λέσβο (2.602).

Στην Αττική διαμένουν 13.981 άτομα (τα περισσότερα στο λιμάνι του Πειραιά 5.010) και στην Κεντρική Ελλάδα 2.941, εκ των οποίων 1.396 στη Λάρισα.

Όσον αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, στην Ειδομένη βρίσκονται εντός του καταυλισμού 11.603 άνθρωποι, ενώ σε τρεις περιοχές του Κιλκίς (Χέρσο- Πολύκαστρο- Plaza) φιλοξενούνται συνολικά 8.690 άτομα.

Προς την Ειδομένη κατευθύνονται 200 Ιταλοί, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια

Ένα «καραβάνι» αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, έφτασε το πρωί από την Ιταλία στην Ηγουμενίτσα και κατευθύνεται αυτή την ώρα, προς την Ειδομένη.

Περίπου 200 Ιταλοί, αλληλέγγυοι, ανάμεσα τους, πανεπιστημιακοί, μέλη εργατικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια με πέντε φορτηγάκια τύπου βαν.

Στο λιμάνι, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας για τα κλειστά σύνορα και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε τέσσερα λεωφορεία και με τη διακριτική συνοδεία της αστυνομίας κατευθύνονται προς την Ειδομένη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα