Σε ύφεση οι φωτιές σε Αργολίδα και Γαργαλιάνους

Σε ύφεση οι φωτιές σε Αργολίδα και Γαργαλιάνους
Φωτιά σε δασική έκταση. Eurokinissi

Η παρατεταμένη ζέστη έχει τραβήξει χρονικά πιο πίσω και την αντιπυρική περίοδο την φετινή χρονιά. Μόνο το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 42 δασικές πυρκαγιές σε όλη την χώρα

Σε ύφεση βρίσκονται πλέον οι φωτιές που είχαν ξεσπάσει νωρίτερα το απόγευμα σε δασικές εκτάσεις στην τοπική κοινότητα Ελληνικού Αργολίδας και στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, δίχως να απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Η παρατεταμένη ζέστη έχει τραβήξει χρονικά πιο πίσω και την αντιπυρική περίοδο την φετινή χρονιά. Μόνο το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 42 δασικές πυρκαγιές σε όλη την χώρα και συνολικά επιχείρησαν 309 πυροσβέστες, 95 οχήματα και 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Στην αεροπυρόσβεση συμμετείχαν 3 αεροσκάφη Canadair, 5 αεροσκάφη PZL και ένα ελικόπτερο.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών διερευνώνται από τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και από τα Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα