Υπέρ του περιορισμού των διαδηλώσεων ο Γιάννης Σγουρός

Στο προαύλιο του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων, όπου στεγάζεται το στούντιο της ΕΡΑ Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013, νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το "λουκέτο" που έβαλε η Κυβέρνηση στην ΕΡΤ και κατά συνέπεια στον τοπικό ραδιοσταθμό της ΕΡΑ. 
Πολίτες, κινήσεις, φορείς και κόμματα έδωσαν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση αλλά και στην πορεία που ακολούθησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης αντιδρώντας στον τρόπο με τον οποίο μπήκε το "λουκέτο", ο οποίος προκάλεσε "σοκ και δέος".
Οι διαδηλωτές τόνισαν μεταξύ άλλων ότι "πρέπει αντισταθούμε στη σιωπή που θέλουν να μας επιβάλουν και να ξεκινήσει εξέγερση εναντία στην τρικομματική κυβέρνηση και στο ΔΝΤ".
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Στο προαύλιο του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων, όπου στεγάζεται το στούντιο της ΕΡΑ Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013, νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το "λουκέτο" που έβαλε η Κυβέρνηση στην ΕΡΤ και κατά συνέπεια στον τοπικό ραδιοσταθμό της ΕΡΑ. Πολίτες, κινήσεις, φορείς και κόμματα έδωσαν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση αλλά και στην πορεία που ακολούθησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης αντιδρώντας στον τρόπο με τον οποίο μπήκε το "λουκέτο", ο οποίος προκάλεσε "σοκ και δέος". Οι διαδηλωτές τόνισαν μεταξύ άλλων ότι "πρέπει αντισταθούμε στη σιωπή που θέλουν να μας επιβάλουν και να ξεκινήσει εξέγερση εναντία στην τρικομματική κυβέρνηση και στο ΔΝΤ". (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός τάχθηκε υπέρ του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τον περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας

Υπέρ του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, τάχθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Στη συζήτηση που διεξήχθη στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για το συγκεκριμένο θέμα, ύστερα από αίτημα της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση", ο κ. Σγουρός, αφού αναφέρθηκε "στο δικαίωμα του πολίτη να διαδηλώνει", σημειώνοντας ότι "είναι ιερό και προστατεύεται από το Σύνταγμα", έκανε λόγο για κατάχρηση των δικαιωμάτων και πρόσθεσε ότι "υπάρχει και η παγίδα να βάλουμε τρικλοποδιά στον εαυτό μας".

Παράλληλα, διευκρίνισε:

"Πρέπει να υπάρχει το μέτρο, έτσι ώστε να μην κάνουμε εμείς οι ίδιοι την καθημερινότητά μας ακόμη πιο περίπλοκη. Όλοι ζούμε, εργαζόμαστε και κινούμαστε στην καρδιά της πόλης και γινόμαστε μάρτυρες, όταν το κέντρο αποκλείεται, όταν οι κεντρικές λεωφόροι γίνονται απροσπέλαστες και όταν οι κεντρικοί σταθμοί του μετρό κλείνουν. Δεν είναι μόνο οι καθημερινοί ρυθμοί ζωής που πλήττονται από την παράλυση του κέντρου. Είναι και όλες οι προσπάθειες αναβάθμισής του. Είναι και όλα τα βήματα που κάνουμε για την ανάπτυξη, για την προσέλκυση νέων επενδύσεων και εμπορικών δραστηριοτήτων".

Η Ελένη Ζαφειρίου, εκπροσωπώντας την παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση", που έφερε το θέμα προς συζήτηση, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι "ο περιορισμός των διαδηλώσεων εντάσσεται στο τόξο των ενεργειών που κάνει το αστικό κράτος να καταστείλει στην πραγματικότητα τη συλλογική δράση, τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network