Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι θα ισχύει για εργαζόμενους σε γηροκομεία και υγειονομικούς

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι θα ισχύει για εργαζόμενους σε γηροκομεία και υγειονομικούς
eurokinissi

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και από 1η Σεπτεμβρίου των υγειονομικών ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Υποχρεωτικός καθίσταται ο άμεσος εμβολιασμός των εργαζομένων σε  σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και από 1η Σεπτεμβρίου σε υγειονομικούς του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης, όσοι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων δεν εμβολιαστούν, από 16 Αυγούστου θα τίθενται σε αναστολή εργασίας.

Στο τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε “αδιανόητο” το γεγονός “ένας ανεμβολίαστος νοσηλευτής να φροντίζει έναν ανοσοκατεσταλμένο καρκινοπαθή ασθενή” ζητώντας στήριξη των πολιτών και των κομμάτων.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, ειδική πρόνοια λαμβάνεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις, δίνοντας την δυνατότητα και κίνητρα σε μόνιμους και στρατεύσιμος να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους.

Τέλος, από την Παρασκευή και μέχρι το τέλος του Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα