Νέο μπαράζ φακέλων: Ύποπτες επιστολές σε ΤΕΙ Λαμίας και Ιωάννινα

ΤΕΙ Λαμίας
ΤΕΙ Λαμίας FACEBOOK

Μετά το μπαράζ φακέλων με σκόνη σε Λέσβο, Κέρκυρα, Βόλο, Ζωγράφου και Κρήτη, εντοπίστηκαν ύποπτοι φάκελοι και στο ΤΕΙ Λαμίας. Αστυνομικοί παρέλαβαν τους φακέλους, προκειμένου να εξεταστούν από τις αρμόδιες Αρχές.

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες μέρες στις δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής όλης της χώρας, μετά το μπαράζ αποστολής φακέλων με ερεθιστική σκόνη σε πανεπιστημιακά ιδρύματα με τον ίδιο φερόμενο αποστολέα από την Ινδία και σε όλες τις περιπτώσεις με παραλήπτες τους Πρυτάνεις.

Μετά από τα "χτυπήματα" σε Λέσβο, Κέρκυρα, Βόλο, Ζωγράφου και Κρήτη, εντοπίστηκαν ύποπτες επιστολές από την Ινδία στη Λαμία και στα Ιωάννινα, οι οποίες έχουν ως παραλήπτη τον πρύτανη του ΤΕΙ της Λαμίας και τον πρύτανη και τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

"Χτύπημα" και στο ΤΕΙ Λαμίας

Και ο πρύτανης του ΤΕΙ της Λαμίας ήταν μεταξύ των αποδεκτών ύποπτων δεμάτων που αποστέλλονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα από την Ινδία. Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο τέτοια πακέτα έφτασαν στις 28 Δεκεμβρίου στο ΤΕΙ Λαμίας, τα οποία άνοιξαν οι υπάλληλοι του ιδρύματος και περιελάμβαναν διαφημιστικό υλικό.

Στην αρχή δεν τους προξένησε κάποια ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα σήμερα, λίγο πριν τις 9 σήμερα το πρωί, ειδοποίησαν την Ασφάλεια της Λαμίας.

Ήδη, στο ΤΕΙ Λαμίας βρίσκονται αστυνομικοί και πυροσβέστες για να παραλάβουν τους φακέλους, προκειμένου να εξεταστούν από τις αρμόδιες Αρχές για να διαπιστωθεί αν περιείχαν κάτι επικίνδυνο. Σημειώνεται ότι δεν αναφέρθηκαν συμπτώματα στο υπαλληλικό δυναμικό.

Ύποπτος φάκελος στα Ιωάννινα

Στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έφτασε με τα ΕΛΤΑ, στις 08:15 σήμερα, ένας ακόμη ύποπτος φάκελος από την Ινδία. Ο φάκελος έγραφε στα αγγλικά αντιπρύτανης, χωρίς να κατονομάζεται ο παραλήπτης.

Αμέσως, ενημερώθηκε η αστυνομία και σε λίγη ώρα αναμένεται να παραλάβει την ύποπτη αλληλογραφία η ΕΜΑΚ, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Για προληπτικούς λόγους τρεις υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο θα υποβληθούν σε εξετάσεις στο Νοσοκομείο, ενώ ο φάκελος θα αποσταλεί στον «Δημόκριτο».

Υπενθυμίζεται ότι χθες έφτασε ακόμη ένας φάκελος στα πρώην ΤΕΙ Ηπείρου στην 'Αρτα, με παραλήπτη τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Να είσαι άνθρωπος, όχι σατανάς": Τι γράφουν μέσα οι τρομοφάκελοι με τη σκόνη

Φάκελοι με σκόνη: Τις 14 έφτασαν οι επιστολές σε πανεπιστήμια - Εντοπίστηκε ερεθιστική ουσία

Μπαράζ φακέλων με σκόνη σε Κέρκυρα, Βόλο, Ζωγράφου και Κρήτη

Από την "Ινδία" ο φάκελος με σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Στο Χημείο του Κράτους

SHARE:

24Media Network