Ύποπτος για τέταρτο βιασμό ο Δημήτρης Λιγνάδης

Ύποπτος για τέταρτο βιασμό ο Δημήτρης Λιγνάδης
Ο Δημήτρης Λιγνάδης Eurokinissi

Ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης καλείται να δώσει ανωμοτί κατάθεση από τις φυλακές Τρίπολης όπου κρατείται, ύστερα από την τέταρτη καταγγελία σε βάρος του για το αδίκημα του βιασμού.

Ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση ακόμα μίας έρευνας κατά του Δημήτρη Λιγνάδη βρίσκεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία καλεί τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη να δώσει τις έγγραφες εξηγήσεις του.

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά καταγγελία βιασμού σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, που φέρεται να είχε ως θύμα και πάλι ανήλικο αγόρι. Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ήδη προχωρήσει στην παραγγελία για ανωμοτί κατάθεση του Δημ. Λιγνάδη στο Τμήμα Ασφάλεια Τριπόλεως, προκειμένου ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή να δώσει εξηγήσει από τις φυλακές όπου κρατείται.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η οποία αρχικά είχε ληφθεί από την 19η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται τη βασική δικογραφία, ο 24χρονος άνδρας υποστήριξε ότι υπήρξε θύμα βιασμού από τον σκηνοθέτη πριν από επτά χρόνια κι ενώ ήταν ακόμη ανήλικος. Ο νεαρός βρέθηκε ενώπιον και των εισαγγελικών αρχών πριν λίγο καιρό, επαναλαμβάνοντας όσα αυτοβούλως είχε καταθέσει και στην δικαστική λειτουργό.

Κλήτευση ακόμη ενός ηθοποιού

Ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων κλητεύθηκε ακόμη ένας ηθοποιός, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσει μετά από καταγγελία γυναίκας, η οποία με αναφορά της στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, έχει αναφερθεί στο βιασμό της από το συγκεκριμένο καλλιτέχνη το 2020.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών που χειρίζεται την έρευνα, έχει λάβει και κατάθεση από την καταγγέλουσα, η οποία έδωσε αναλυτικότερες περιγραφές γύρω από τη φύση του αδικήματος, και πλέον είναι η ώρα για τον ηθοποιό να απαντήσει σε όσα του αποδίδει η γυναίκα.

Τέλος, στο αρχείο φαίνεται πως μπουν το επόμενο διάστημα οι καταγγελίες, 11 στο σύνολο, που υπάρχουν κατά γνωστού σεναριογράφου. Αν και ελέγχθηκαν όλες οι αναφορές που διαβίβασε το ΣΕΗ στην ελληνική Δικαιοσύνη, κατά πληροφορίες δεν στοιχειοθετούνται εις βάρος του αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα