Υπόθεση “Ήλιος”: Αναστολή της ποινικής δίωξης όλων των κατηγορουμένων

Υπόθεση “Ήλιος”: Αναστολή της ποινικής δίωξης όλων των κατηγορουμένων

Αναστολή της ποινικής δίωξης καταχώρησε σήμερα η Γενική Εισαγγελία για όλα τα κατηγορούμενα φυσικά πρόσωπα και την αεροπορική εταιρεία "Ήλιος"

Έπεσε τη Δευτέρα οριστικά η αυλαία της αεροπορικής τραγωδίας της Ήλιος.

Το κακουργιοδικείο αποδέχθηκε την αναστολή ποινικής δίωξης που καταχώρησε η νομική υπηρεσία και απάλλαξε τους πέντε κατηγορούμενους από όλες τις κατηγορίες.

Η εξέλιξη σημειώθηκε λόγω της καταδίκης των κατηγορουμένων, στη δίκη στην Ελλάδα.

Η νομική υπηρεσία εξήγησε ότι ζήτησε αναστολή ποινικής δίωξης αφού έλαβε υπόψη ευρωπαϊκές Συμβάσεις και αποφάσεις, βάσει των οποίων κανείς δεν μπορεί να δικάζεται δύο φορές για το ίδιο αδίκημα.

Διευκρίνισε επίσης ότι δεν μπορεί να προωθηθεί η υπόθεση μόνο για τον πρόεδρο της εταιρείας Αντώνη Δράκο ο οποίος δεν περιλαμβανόταν στους κατηγορούμενους στην Ελλάδα, γιατί θα απουσιάζουν από το εδώλιο οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι και ως εκ τούτου θα προκύψουν ανυπέρβλητες δυσκολίες.

Θλίψη και ανησυχία για την απόφαση του Κακουργιοδικείου εκφράζει το ΕΥΡΩΚΟ εκτιμώντας ότι είναι μια εξέλιξη που πλήττει την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην αξιοπιστία του δικαιακού μας συστήματος.

Ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Συλλούρης διευκρίνισε ότι δεν κρίνει το νομικό σκεπτικό της απόφασης απαλλαγής, αλλά εκτιμά ότι αυτή φανερώνει ότι η κυπριακή πολιτεία δεν διαθέτει τους αναγκαίους μηχανισμούς για την απόδοση ευθυνών εκεί όπου ανήκουν, ειδικά σε τραγικά συμβάντα όπως η πτώση του αεροσκάφους της ΗΛΙΟΣ.

Πηγή: astra.com.cy

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα